Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Mēs mīlam savu Latviju!

ROJA. Leposimies!

Atzīmējot Lāčplēša dienu, Rojā pirmoreiz tika sarīkots lāpu gājiens! Ceram, ka esam aizsākuši brīnišķīgu tradīciju. Pēc šajā dienā gūtajām emocijām sapratu, ka esam viena liela un varena tauta, tikai varbūt to paši vēl neapzināmies. Dzīvojam brīvā Latvijā, un grūti iedomāties, kas bija jāizcieš mūsu karavīriem, kuri sargāja Latviju. 11. novembrī mēs godinājām savu novadnieku Gvido Zvaigzni. Pēc lāpu gājiena Rojas kultūras centrā rojniekiem bija iespēja noskatīties Dzintras Gekas režisēto dokumentālo filmu - pat asaras saskrēja acīs... Leposimies ar to, ka esam latvieši!

Zane Hazena, Rojas vidusskola

TALSI. Drosme palīdzēt

Esam aizvadījuši jau 23. semināru Es nebaidos palīdzēt - tas notika Sabilē. Ap 30 jauniešu no 11. līdz 13. novembrim darbojās, gan varonīgi izturot bezmiega stundas, gan pārvarot pēkšņas ķibeles, piemēram, gāzes balona iztukšošanos tieši pirms pirmajām vakariņām. Tas gan netraucēja pasākumā «uzdot gāzi» pašiem! Lekcijās samācījušies prātīgas lietas, devāmies talkā, kuras laikā sagrābtā lapu kaudze izskatījās pēc debesskrāpja. Daži līdz ausīm ierakās ne tikai darbā, bet arī pašās lapās. Pēc tam devāmies ciemos pie sabilniekiem, dāvinājām sponsoru sarūpētās olas, pienu, skābētos kāpostus un maizi, palīdzējām mājas darbiņos. Mūs visus joprojām vieno drosme palīdzēt.

Sabīne Krūkle, Talsu Kristīgā vidusskola

LIEPĀJA. Patrioti sirdī

Manuprāt, latīnisko «Per aspera ad astra» (caur ērkšķiem uz zvaigznēm) arī Latvija ieguvusi kā savu teicienu, kas izsaka teju visu Latvijas sāpi, tautas vienotību un rezultātu - neatkarīgu Latviju. Manā skolā notika roku laušanās un orientēšanās sacensības. Norisinājās arī Lāčplēša dienas stafete Vienotībā ir spēks, bet no Liepājas Latviešu biedrības nama līdz Brāļu kapiem - lāpu gājiens. Cilvēku soļi, lāpu uguns, sarkanbalti sarkanās lentītes, māmiņas ar bērnu ratiņiem, meldiņi orķestra pavadījumā... Vienotība. Mīlestība. Cieņa. Emocijas, kuras nespēju valdīt. Manuprāt, ikviens sevi cienošs latvietis ir patriots sirdī, arī es. Novēlu visiem atrast to mazo vietiņu sirsniņā, lai spētu ar sāpi, mīlestību un vienotības sajūtu pieminēt Latvijas brašākos vīrus un sveikt savu valsti svētkos!

Anete Jaunzeme, Liepājas Valsts 1. ģimnāzija

VIĻĀNI. Boņuka stāsts

Vai esi redzējis J. Streiča filmu Cilvēka bērns? Ja esi, tad noteikti atceries mazo, palaidnīgo Boņuku. Par godu Lāčplēša dienai viņš ieradās pie mums, taču ne tāpēc, lai stāstītu par filmu, bet par savu pieredzi Afganistānas karā. Boņuks - īstajā vārdā Andris Rudzinskis - un viņa biedrs - Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rotas 3. vada komandieris, štāba virsseržants Andrejs Kačalovs - dalījās iespaidos par Afganistānā pieredzēto - rādīja fotogrāfijas, stāstīja par dažādiem atgadījumiem. Bija ļoti interesanti.

Laura Upeniece, Viļānu vidusskola

ROJA. Maģiskais Stiprinieks

Maģiskajā 11.11.11. mūsu skolā notika Stiprinieks, kurā zēni rādīja savu spēku. Skolēni centās atprasīties no stundām, lai tikai varētu no tribīnēm vērot un atbalstīt spēcīgos skolas biedrus. Puišiem bija jācilā svari, jālec ar lecamauklu - ķēdi, jārāpjas pa virvi bez kāju palīdzības. Daži pat uzstādīja jaunu personīgo rekordu! Rojas vidusskolas stiprākie lielie puikas ir noskaidroti: 3. vietu ieguva 12.a klases skolnieks Ēriks Niegliņš, 2. - mans klasesbiedrs, 9.a klases skolnieks Anrijs Grīneizens, bet 1. vietu - 12.a klases skolnieks Janijs Poida. Vislielāko prieku man sagādāja Anrijs, kurš ielika kloķi vidusskolēniem. Malači, puikas!

Madara Krišjāne, Rojas vidusskola

ALŪKSNE. Visskaistākā

Kad gājām lāpu gājienā, kas veda cauri visai pilsētai uz Siguldas 7. kājinieku pulka piemiņas vietu, bija tik auksti! Tad kāds no skolasbiedriem atgādināja no rīta dzirdēto: jaunieši mūsu vecumā devās cīnīties par to, lai mēs, brīvi latvieši, šodien varētu dzīvot komfortā - siltās zeķēs un zābakos. Sākām dziedāt populārākās latviešu dziesmas. Gājiena skatītāji mūs vēroja apgarotām, cieņpilnām acīm. Nekad neaizmirsīšu skaisto Alūksnes ezera krastu ar lāpām un mirdzošām sveču uguntiņām. Un mūs, lielus un mazus, vecus un jaunus, dziedam Saule, pērkons, Daugava... Bet vakarrīt pamostoties ieraudzīju baltu, apsnigušu zemi - mūsu mazā Latvija IR skaistākā zeme pasaulē! Lepojies ar to!

Dace Marķitāne, E. Glika Alūksnes Valsts ģimnāzija

DOBELE. Man visvairāk punktu!

Pie mums notika gadskārtējais 10. klašu zēnu konkurss Sargā savu tēvu zemi, kurā vēstures zināšanas pārbaudīja mūsu ģimnāzijas un Dobeles 1. vidusskolas zēni. Bija arī sportiskā daļa - nācās spēkus pierādīt virvju grupas sagatavotajos uzdevumos. Pēc rezultātu apkopošanas izrādījās, ka visvairāk punktu ticis man! Tas ļauj ar vēl lielāku prieku un patriotismu sagaidīt svētkus. Arī es piespraudu pie atloka sarkanbaltsarkano karodziņu un vakarā logos iededzu svecītes.

Jānis Skrebels, Dobeles Valsts ģimnāzija

LĪVĀNI. Plecu pie pleca

Tēvzemes nedēļā mūsu jaunieši lepni soļoja ar sarkanbaltsarkanām lentītēm pie krūtīm. Rīkojām sacensības gan mazo klašu puikām, gan vidusskolēniem, lai noskaidrotu visstiprākos. Skola un pilsēta izpušķojās valsts karoga krāsās. Devāmies lāpu gājienā no centra līdz Līvānu atbrīvošanas piemineklim. Simtiem svecīšu liesmu sildīja nosalušās rokas cilvēkiem, kas plecu pie pleca stāvēja, godinot savas valsts varoņus. Atceroties, kā viņi toreiz, gluži tāpat - plecu pie pleca, gāja kaujā, lai nosargātu Latviju.

Irina Šahova, Līvānu 1. vidusskola

SMILTENE. Par mazo, mīļo Latviju

Šogad pirmo reizi piedalījos lāpu gājienā. Tas bija kas īpašs. Simtiem cilvēku ar svecītēm, lāpām rokās sapulcējās kapos, lai godinātu tos, kas piedalījās Brīvības cīņās. Vakars bija rāms, tāpēc lāpas, kas izgaismojās lielajos, tumšajos kokos, izskatījās iespaidīgi. Vēlāk, nākot mājās, ievēroju, ka gandrīz katrā mājā bija iedegta svecīte logā. Manuprāt, tas ir nozīmīgi, jo tādi notikumi kā Brīvības cīņas un Cēsu kaujas ir jāpārzina katram latvietim. Tas taču ir par mūsu mazo, mīļo, Latviju!

Dita Pētersone, Smiltenes Centra vidusskola

VALKA. Domā labas domas!

Īsā nedēļa skolā, garie vakari mājās, patriotiska sajūta sirdī - trīs lietas, kas pašlaik aktuālas ikviena skolēna dzīvē. Latvijai dzimšanas diena - man tā liek aizdomāties par mūsu vēsturi, par valsts neatkarības cīnītājiem. Nejaušā sarunā ar mammu uzzināju, ka arī viņas vecaistēvs cīnījies pret Bermonta karaspēku. Un palicis starp dzīvajiem! Klausoties šajā stāstā, sajutos tik ļoti piederīga Latvijai! Arī skolā atzīmējām Lāčplēša dienu. Visjaunākie - no 7. klases - skolas dārzā aizdedza svecītes, bet vakarā visi devāmies lāpu gājienā - tas ļoti satuvina cilvēkus. Tūliņ būs klāt arī Latvijas dzimšanas diena. Šajā dienā aizdedz svecīti par savu Latviju, domā labas domas. Noskaties Rīgas sargus - lieliska filma! Kopā mēs varam padarīt savu valsti par vietu, kur gribam būt.

Vivita Brolīte, Valkas ģimnāzija

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?