Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Nevar būt māksliniece

Trešo reizi nekļūdīties treniņu grafika plānošanā būtu viens no labākajiem vēlējumiem tāllēcējai Inetai Radevičai olimpiskās sezonas priekšvakarā. 2010. gadā Eiropas čempionātā Barselonā un 2011. gadā pasaules čempionātā Tegu ar izcīnītajām attiecīgi zelta un bronzas medaļām Ineta apliecināja savu prasmi izšaut pareizajā laikā. Trešais piegājiens būs 2012. gada olimpiskajās spēlēs Londonā. Ceturtdien Radeviča otro reizi pēc kārtas saņēma Gada balvu - Labākā Latvijas sportiste. Pusotras dienas vizītes laikā Rīgā Ineta ciemojās arī Dienas redakcijā.

Ceļš uz Rīgu sportistei bijis ar stresa piesitienu. Maskavā uzkritušais sniegs palēninājis jau tā sastrēguma stundās rāpojošo mašīnu plūsmu. Kad Ineta no treniņu arēnas gatavojusies doties uz lidostu, Pekinas 2008. gada olimpisko spēļu čempions augstlēkšanā Andrejs Siļnovs ieteicis ieskatīties datorā, kur redzama satiksmes plūsma. Gandrīz visos Radevičas maršruta punktos dominējošā bijusi sarkanā krāsa, kas autovadītājiem skaidri liekot noprast, ka tur labāk nebraukt. Ne bez stresa, mašīnu atstājot pie Baltkrievijas stacijas un ceļu turpinot ar ātrvilcienu, uz lidostu tomēr pagūts laikā. Steigā gan līdzi nav paņemta šalle un cepure. «Maskavā pārsvarā pārvietojos ar mašīnu, jo metro man neļauj izmantot vīrs (pazīstamais Ufas Salavat Julajev hokejists Pjotrs Ščastļivijs - aut.). Nav tik traki. Dzīvoju Ļeņingradskij prospekt rajonā jaunuzceltajā mājā pie Hodinkas arēnas, turpat līdzās ir CSKA treniņu komplekss. Slikti vienīgi ir tas, ka CSKA manēža ir ļoti noslogota, tāpēc mans treneris (Jevgēņijs Teravanesovs) mūsu desmit cilvēku grupai treniņus organizē arī citā vietā. Tad gan ar mašīnu ir jābrauc apmēram vienu stundu un 15 minūšu, tomēr, ja pierod, Maskavā pārvietoties ar mašīnu nav nemaz tik sarežģīti,» skaidro Ineta.

Iespēja trenēties Teravanesova grupā ir galvenais iemesls, kāpēc Radeviča piektdienas rītā jau steidzās atpakaļ uz Maskavu. Vasaras sezona vēl neklauvē pie durvīm, tomēr treniņu grafiks ir saplānots gandrīz vai pa minūtei. Novembrī gatavošanās sezonai sākta ASV Floridas štatā netālu no Meksikas līča. «Mana mamma, kura bija atbraukusi līdzi man palīdzēt, karstumu pacieta ar grūtībām, taču es jau laikam tam esmu iemācījusies pielāgoties. Treniņu apstākļi Amerikā ir ļoti labi. Jā, sanāk padārgi, bet pretī arī tiek saņemts visaugstākā līmeņa serviss. Piemēram, ir aprēķināts, ka proteīnus un citus vitamīnus pareizāk ir uzņemt organismā ne vēlāk kā divdesmit minūšu pēc slodzes. Tikko biju beigusi treniņu, kā fizioterapeits jau bija klāt ar nepieciešamo vitamīnu devu.» Janvārī Ineta braukšot uz Sočiem, kur ir izveidota Krievijas izlases treniņu bāze.

Pēdējo divu gadu panākumi esot labvēlīgu apstākļu sakritības kopums. «Tiešām nezinu, vai mani rezultāti būtu tik labi, ja es Teravanesova treniņu grupā nokļūtu 22 vai 23 gadu vecumā. Man viss ir nācis īstajā laikā, un līdzās bijuši man svarīgi cilvēki. Arī pati esmu cītīgi strādājusi par visiem simt procentiem, lai sasniegtu izvirzīto mērķi. Esmu iemācījusies pareizāk izmantot savu laiku. Nevaru vairs būt māksliniece tik daudz, cik es atļāvos tāda būt pirms tam.»

Londonas sagatavošanās plāns būšot gandrīz vai 2010. gada Barselonas programmas kopija. «Uz Eiropas čempionātu mans fitnesa līmenis bija visaugstākais,» tā savu un trenera izvēli pamato Ineta. Pagājušajā ziemā viņa tāllēkšanu aizstāja ar trīssoļlēkšanu, kā pati izteicās - psiholoģiskajai atslodzei. Šoziem disciplīnas nomaiņa neesot plānota. Būšot četri vai pieci komercmači, no kuriem galvenais 21. janvārī Katrīnas kausa izcīņā Kuldīgā. Radeviča nestartēs martā paredzētajā pasaules čempionātā telpās Stambulā. Zem jautājuma zīmes esot piedalīšanās Eiropas čempionātā jūnija beigās Helsinkos. «Ir ideja startēt Helsinkos, bet gala lēmumu pieņemšu, kad būs beidzies pavasara sagatavošanās posms. Sezonas galvenās sacensības neapšaubāmi būs olimpiskās spēles Londonā.» Pagaidām domas neesot mainījušās - pēc Londonas sportistes karjerai acīmredzot tikšot likts punkts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ineta Radeviča

Dzimusi 1981. gada 13. jūlijā Krāslavā
Vīrs: Krievijas hokejists Pjotrs Ščastļivijs
Dēls: Marks (nepilni 3 gadi)
Treneris: Jevgeņijs Teravanesovs (Krievija)
Augums: 178 centimetri
Svars: 56 kilogrami
Izglītība: absolvējusi Nebraskas Universitāti ASV
Sasniegumi: 2011. gada pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēja, 2010. gada Eiropas čempione, divkārtēja (2001. un 2003. gadā) Eiropas U-23 čempionātu bronzas godalgu ieguvēja, četrkārtēja Latvijas čempione
Personiskie rekordi: tāllēkšanā 6,92 m (Latvijas rekords), trīssoļlēkšanā 14,12 m

Gada balva sportā 2011

Labākais Latvijas sportists. Martins Dukurs, skeletons
Labākā Latvijas sportiste. Ineta Radeviča, vieglatlētika
Labākais Latvijas tehnisko sporta veidu sportists. Jānis un Lauris Daideri, motokross
Labākais Latvijas treneris. Dainis Dukurs, skeletons
Labākā Latvijas sporta spēļu komanda. Rīgas Dinamo, hokejs
Labākā Latvijas komanda individuālajos sporta veidos. Andris Šics/Juris Šics, kamaniņas
Gada uzlecošā zvaigzne. Zigismunds Sirmais, vieglatlētika
Gada sporta notikums Latvijā. Pasaules U-19 čempionāts basketbolā
Gada sporta skolotājs. Anželika Šilberga, Ventspils 2. pamatskolas skolotāja
Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalva. Aigars Apinis, vieglatlētika
Balva par mūža ieguldījumu sportā. Jānis Serģis, motokross
Paraugs sportā. Kārlis Skrastiņš, hokejists

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?