Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Norvēģi atkal pārsteidz

Izdarīja to, kas nesanāca pret Latviju. Norvēģijas izlase jau pirmajā trešdaļā spēlē ar Šveici ieguva divu ripu pārsvaru un uzvaras grožus no rokām neizlaida (3:2). Šī uzvara norvēģus pietuvināja ceturtdaļfinālam.

Norvēģijas izlases galvenais treneris Rojs Johansens pēc zaudējuma Latvijai (0:5) skaidroja, ka pirmā ripa mainījusi spēles gaitu. Pret Šveici norvēģiem izdevās iemest pirmajiem un pēc tam, izmantojot pretinieku kļūdas aizsardzībā, panākt 3:1. Brīžiem gan izskatījās, ka šveicieši jau domā par ceturtdaļfinālu. Grupā viņiem pirmā vai otrā vieta ir garantēta, un tas nozīmē, ka ceturtdaļfinālā izdosies izvairīties no saskriešanās ar otras grupas vaļiem Krieviju un Somiju.

Norvēģijas uzvarās pār Čehiju (3:2) un Šveici pārsteiguma moments, protams, ir, tomēr derētu zināt, ka deviņi šīs valsts spēlētāji šosezon spēļu praksi ieguva Zviedrijas elites līgā; aizsargam Olem-Kristianam Tolefsenam ir 163 spēļu pieredze NHL, bet uzbrucējs Patriks Toresens bija viens no līderiem KHL kluba Salavat Julajev komandā.

Arī Dānijas uzvarās pār ASV (2:1), Somiju (4:1) un Slovākiju (6:0) var atrast likumsakarības, ja ielūkojas spēlētāju pierakstos. Desmit dāņi šosezon spēlēja Zviedrijā. 2006./07. gadā Dānijas televīzijas komentētāja dēls Frans Nilsens kļuva par pirmo dāni, kurš spēlējis NHL, toties šosezon jau četri dāņi izmēģinājuši spēkus pasaules labākajā hokeja līgā. Peters Regins (24 gadi), piemēram, aizsarga statusā iekrāja ļoti solīdu statistiku - 75 spēlēs Otavas Senators 29 (13+16) punkti. Pēdējās divās sezonas spēlēs Dalasas Stars sastāvā Kārļa Skrastiņa vietā iekļāvās vēl viens dānis - talantīgais 20 gadu vecais aizsargs Filips Larsens.

Norvēģijas un Šveices spēle bija būtiska ne tikai galīgajam vietu sadalījumam 2010. gada pasaules čempionātā, bet arī Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangam, kurā, ņemot vērā koeficienta principu, tiek ieskaitīti pēdējo četru gadu nozīmīgāko turnīru (pasaules čempionāts un olimpiskās spēles) rezultāti. Pēc IIHF reitinga dala komandas pa grupām pasaules čempionātam nākamgad. Jāpiebilst, ka izlases vadītāji pēc rīta iesildīšanās treniņa bija satraukušies par iespējamo Šveices zaudējumu Norvēģijai. Viņuprāt, pastāvēja risks, ka, Latvijai paliekot 12. vietā, nākamajā pasaules čempionātā grupā no apakšas var klāt pienākt ASV. Puslīdz skaidrs, ka 13. vietā būs ASV un, pēc izlases vadītāju domām, tad Latvija varētu nokļūt nāves grupā kopā ar Ameriku. Tomēr komandas pa grupām dala pēc IIHF reitinga, nevis ieņemtajām vietām pēdējā pasaules čempionātā.

Pirms pasaules čempionāta Latvijai un Norvēģijai bija pa 2345 punktiem un dalīta 10./11. vieta. Tikt augstāk uz 9. vietu nevienai no komandām nav īsti reāli, jo šajā pozīcijā esošajiem baltkrieviem ir 2420 punktu. Viena vieta rangā ir 20 punktu vērtībā, tikai starp 8. un 9. vietu, starp 5. un 4. vietu un arī labāko trijniekā atstarpes vērtība ir 40 punktu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?