Zupiņa no tām ar četrās daļās sagrieztu vārītu olu un krējumu. Mmmm! Priekšā vēl gurķu laiks. Šķēlītēs, uz pusēm un salātos. Izrādīsies, ka tie arī smaržo un pēc kaut kā garšo. Jā, mums ir dārzs un labi draugi, un pagrabs, kas līdz pat ziemai paildzinās prieku mieloties ar pašu audzētiem produktiem - kartupeļiem, burkāniem, bietēm un āboliem. Taču mums nav savas govs, un diez vai cilvēks, kas visu dzīvi dzer pienu no veikala plaukta, tik viegli tiktu galā ar govs pienu. Pēc krējuma, sviesta, siera un piena ejam uz tuvējo bodi. Tur 25% skābā krējuma izstrādājums ar augu taukiem. Produkta sastāvs: krējums, augu tauki 12,5%, stabilizētāji - emulgatori (modificēta ciete, taukskābju monodiglicerīdi), krējuma aromatizētājs, pienskābes baktēriju ieraugs. Un tad vēl tici teicienam - pasaki, ko tu ēd, un es pateikšu, kas tu esi. Ha! Tādā gadījumā es būtu modificēta ciete. Ja visus uzrakstus lasa, man šķiet, var palikt neēdis. Un nesmaržojiet veikalā pirktas olas. Ja kāds tās mums atved no laukiem, mēs cepam biskvītu - no veikalā pirktajām olām tik dzeltenu biskvītu nedabūsi. Piens jāizlieto līdz 18. jūlijam. Kāds ir šodien? Vienmēr ņemu plauktā tālākos produktus - tie svaigāki. Atzīšos - par E vielām gandrīz neko nezinu. No skolas laikiem atceros stāstu par vīru, kurš visu mūžu lielā daudzumā ēda konservus. Viņš nomira. Nezin kāpēc, bet pēc kāda laika viņu vajadzēja atrakt. Vīrs esot bijis iekonservējies! Man ir draudzene, kurai garšo greipfrūtu sula un kura kādreiz ļoti domāja par to, ko ēd, bet tas laikam bija vairāk figūras dēļ. Tad viņa nopirka šķirnes kaķeni un tagad vairāk domā, ar ko pamielot savu mīluli. Vairākās sarunās ar paziņām par to, ko ēdam, negaidīti bieži izskan vārds «maize». Ja cilvēki neēstu baltmaizi, tad viņi vizuāli novecotu divas trīs reizes lēnāk, manai paziņai atklājusi ārste. Baltmaizes ēšana veicinot grumbu rašanos. Šo stāstu pārstāstu citai savai paziņai. «Es ne tikai baltmaizi, es vispār maizi neēdu,» viņa atklāj. «Jau divus gadus un vēl aizvien esmu dzīva.»
Man šķiet, vispār vairāk vajag uzticēties savām maņām - tās neieteiks izvēlēties kaut ko sliktu. Pietiek tikai atcerēties, kā smaržo un garšo mazdārziņā audzēti gurķi! Kad tos samaisa ar veikalā pirktu krējumu, sanāk tāda iešana pa zelta vidusceļu.