Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Politikā zaudētu popularitāti

Valsts kontroliere Inguna Sudraba politikā iesaistīsies tikai tad, ja valsts pārvaldē nenotiks būtiskas pārmaiņas. Par konkrētām partijām, kurām varētu pievienoties, viņa domājusi neesot. Politikas vērtētāji viņas izteikumus vērtē kā tēla spodrināšanu un norāda, ka, kļūstot par politiķi, I. Sudraba varētu strauji zaudēt savu popularitāti.

Valsts kontroliere intervijā radio Baltkom 93,3, pieļaujot, ka nākamgad varētu būt Saeimas ārkārtas vēlēšanas, sacījusi, ka viņa pati varētu iesaistīties politikā: «paies gads, pusotrs», un «pienāks laiks arī šai manai misijai». Diena.lv viņa trešdien skaidroja, ka pieļāvumi par iešanu politikā izskanējuši, jo viņa redzot, ka pie pašreizējā valsts pārvaldes veida būtiskas pārmaiņas ekonomikā nevar notikt.

«Vienkārši sagaidu, ka cilvēki ilgi nesamierināsies ar tādu situāciju, kāda valstī ir tagad,» teica I. Sudraba. Neviens konkrēts politiskais spēks gan viņu pēdējā laikā uzrunājis neesot.

Politologs Andrejs Runcis norādīja, ka I. Sudrabas izteikumi par ārkārtas vēlēšanām apliecinot tikai to, ka viņa uzcītīgi sekojot Latvijas politikā notiekošajam. Viņš gan uzsvēra, ka «ārkārtas vēlēšanas neatrisinās nevienu sarežģīto jautājumu». «Par ārkārtas vēlēšanām runā tie politiķi, kuri nav ieguvuši tik daudz vietu [Saeimā], cik cerēja,» skaidroja politologs. Uz jautājumu, vai tas varētu attiekties uz Saskaņas centru (SC), kuram socioloģiskās aptaujas prognozēja uzvaru vēlēšanās, politologs atbildēja, ka «SC var pieminēt ārkārtas vēlēšanas cerībā, ka daudzi par viņiem varētu nobalsot, bet, ja paskatās 10. Saeimas vēlēšanu rezultātus, atkal ir noticis etniskais balsojums, un stipri šaubos, vai dažu mēnešu laikā šajā dalījumā varētu notikt stipras izmaiņas».

Jāatgādina, ka šā gada februārī polittehnologs Jurģis Liepnieks intervijā Neatkarīgajai izteicās: ja I. Sudraba ietu politikā, tas, visticamāk, notiktu no SC saraksta. «Šādā gadījumā SC varētu pretendēt uz daudzām latviešu balsīm,» viņš skaidroja. SC pārstāvji toreiz noliedza, ka būtu uzrunājuši valsts kontrolieri. Arī tagad SC pārstāvis Andrejs Klementjevs noliedz, ka šī partiju apvienība jebkad būtu iesaistījusies sarunās ar I. Sudrabu par viņas nākšanu politikā. Viņš gan atzina: «Ja tuvākajā nākotnē viņa izlems par iesaistīšanos politikā, viņu vajadzētu iesaistīt izpildvarā.» A. Runcis par J. Liepnieka aprakstīto scenāriju spriež atturīgi: «Tiklīdz viņa ies politikā, viņa izkļūs no savas nosacīti komfortablās situācijas un būs atbildīga par pensijām, skolotāju algām un tā tālāk, tādēļ pieļauju, ka viņa savu popularitāti varētu ārkārtīgi ātri zaudēt. Viens ir norādīt uz problēmām, otrs - tās novērst.»

Latvijas Universitātes asociētais profesors Ojārs Skudra uzskata, ka paziņojums par ārkārtas vēlēšanām galvenokārt vērtējams kā I. Sudrabas politisko sabiedrisko attiecību paņēmiens, kādus viņa izmantojot bieži un meistarīgi, lai uzturētu savu personisko tēlu publiskajā vidē. Viņš gan norāda, ka I. Sudrabai kā valsts kontrolierei varētu būt pieejama tāda informācija par valsts ekonomisko situāciju, kas nav zināma daudziem citiem, tādēļ viņas paziņojumu varētu uztvert kā negatīvu valsts ekonomiskās attīstības prognozi, kā arī viņas negatīvu vērtējumu par Saeimā ievēlēto piecu politisko spēku līderu vadības spējām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?