Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Prezidentu maiņa bez ballēm

Tradicionālās Valsts prezidenta amata termiņa noslēguma pieņemšanas vietā līdzšinējais prezidents Valdis Zatlers rīkos atvadu pasākumu «Tas vārds, kam spēks» Likteņdārzā, uz kuru svētdien, 3. jūlijā, aicināts ikviens Latvijas iedzīvotājs. Pasākumā piedalīsies arī daudzi Latvijas mūziķi un radošie darbinieki, par to nesaņemot nekādu atlīdzību.

Valdis Zatlers, kurš ir arī Likteņdārza patrons, vēlējies savu prezidentūru noslēgt kopā ar tautu, tā Dienai teica Valsts prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa. Skaidrojot viņa lēmumu nerīkot tradicionālu prominentu personu pieņemšanu, I Rassa norādīja, ka prezidents līdzīgi rīkojies jau iepriekš. «Jau pēdējos gadus prezidents izvēlējies nerīkot tikai elitēm paredzētus pasākumus, bet aicinājis arī cilvēkus, kuri snieguši palīdzīgu roku valstij un nesuši tās vārdu pasaulē,» norādīja I. Rassa.

Pasākuma režisors un koncepcijas autors ir Uģis Brikmanis, kurš, tāpat kā pārējie dalībnieki, par to nesaņems atalgojumu. Viņš Dienai norādīja, ka ir pienācis laiks valstij un tautai lietas mainīt uz labo pusi, un viņš šo pasākumu redz kā iespēju šajā procesā līdzdarboties. U. Brikmanis uzsvēra, ka sabiedrībā ir nobriedusi vēlēšanās pēc jaunas formācijas, un neizslēdza iespēju, ka V. Zatlers to varētu piedāvāt. «Atbalstīšu katru partiju, kura veidos kaut ko nākamības labā,» sacīja pasākuma režisors.

V. Zatlera atvadu pasākumu atbalsta arī tādas radošas personības kā Māra Zālīte, Zigmārs Liepiņš, Nora Ikstena, Sergejs Jēgers, Igo, Zane Dombrovska, Mārtiņš Brauns, Aiša, Intars Busulis, Ieva Kerēvica, Uldis Marhilēvičs, Kārlis Kazāks, Olga Rajecka, Rūdolfs Plēpis, Paula un Miks Dukuri, Adrians Kukuvass un citi.

Rakstniece Māra Zālīte, kura līdzdarbojusies Likteņdārza radīšanā, Dienai norādīja, ka pasākuma ideja ir apsveicama, jo prezidents nerīkos balli, uz kuru vienkāršie ļaudis nedrīkst iet. Viņa uzsvēra, ka citu prezidentu amata termiņa noslēguma pasākumos tika aicinātas tikai elites, taču šoreiz arī tauta to varēs apmeklēt. Rakstniece neuzskatīja, ka šim pasākumam būtu jāmeklē kādi politiski motīvi, un norādīja, ka to par priekšvēlēšanu pasākumu varētu dēvēt vien Valda Zatlera nelabvēļi.

Dienas uzrunātie mūziķi izteicās, ka pasākums, iespējams, ir politisks, tomēr viņiem pret to nav iebildumu. «Tas, ka tur ir politika, ir pat bērnam skaidrs,» sacīja mūziķis Igo Fomins, tomēr viņam pret to neesot nekādu pretenziju, jo mūziķim V. Zatlera rīcība liekas saprotama un atbalstāma. Par pasākuma iespējamajiem politiskajiem motīviem neuztraucas arī dziedātājs Intars Busulis. Viņš vienkārši vēlas izrādīt cieņu prezidentam, kurš, viņaprāt, pēdējos četrus gadus ir godam strādājis. «Neviens man par to nemaksā, un piedalīšos pēc savas brīvas gribas,» sacīja mūziķis.

Pasākumu organizē Valsts prezidenta kanceleja sadarbībā ar Likteņdārza īstenotāju Kokneses fondu. Viesi ir aicināti atvest tumši pelēku Latvijas laukakmeni (20 - 30 cm diametrā), kas ar laiku tiktu iemūrēts Likteņdārza amfiteātra akmens krāvumā, vai arī pasākuma laikā ziedot dārza izveidei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevajag ar mani sarunāties!

Dziedātāja Zemfira (48) iestājas pret karu, ironizē par savu ārvalstu aģentes statusu, neļaus sevi apklusināt un jau 13. oktobrī atkal uzstāsies Rīgā.

Starp populistiem un politikas "sanitāro kordonu"

Vēlēšanu gads Lietuvā sasniedzis kulmināciju – šīs nedēļas nogalē kaimiņvalsts pilsoņi jau trešo reizi šajā gadā tika aicināti uz vēlēšanām. Maijā tika vēlēts prezidents, šo amatu saglabājot līdzši...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?