Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 26. decembris
Megija, Dainuvīte, Gija

Sāc gadu viegli!

Varat smīkņāt, varat uztvert nopietni, tomēr kārtējais jaunā gada sākums nemainīgi pienācis ar labu apņemšanos - vairāk sportot, mazāk ēst treknus ēdienus. Kolēģe, kura šonedēļ jau paspējusi apmeklēt divas aerobikas nodarbības, nāk uz darbu stīva - sāpošiem muskuļiem - un stāsta, ka zāles esot pilnas, trenere pat ieteikusi iepriekš piezvanīt, vai ir brīvas vietas, tikai tad nākt.

Par apņemšanos jaunajā gadā ēst veselīgāk vairāk zina Figūras draugu vadītāja Inga Pūce, kuras divas receptes piedāvājam šonedēļ.

Tiem, kas skrupulozi skaita kalorijas, der zināt, ka viena porcija krāsainās miežu putras satur tikai 160 kaloriju, bet viena porcija svētdienas biskvīta (tiešām svētdienas!) tikai 200 kaloriju.

Trešo recepti veselīgākas dzīves sākumam izvēlējos no ēdienu blogeres un fotogrāfes Viktorijas Puķes piedāvājuma - vistas kebabus viņa gatavo no maltas vistas filejas un daudz, daudz garšvielām. Vienīgā kalorijām bagātā sastāvdaļa tajos ir 2 ēd. k. olīveļļas.

Vairāk recepšu un padomu vieglam gada sākumam meklējiet žurnāla Dienas Ēdieni jaunākajā numurā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Krāsainā miežu putra

4 personām vajadzēs: 1 glāzi miežu putraimu, 1 tējk. olīveļļas, 1 lielu sīpolu, 1 papriku, 1 ābolu, 2 ķiploka daiviņas, 1 tējk. timiāna, 3/4 tējk. sāls, 1/4 tējk. citronpiparu, 15 g mandeļu skaidiņu

Pagatavošana
1. Miežu putraimus uzbriedina četrās glāzēs auksta ūdens un pēc tam tajā pašā ūdenī vāra 30-35 minūtes. Pieber nedaudz sāls.
2. Kamēr putraimi vārās, pannā olīveļļā apcep sasmalcinātu sīpolu, papriku, ābolu gabaliņus, ķiplokus un mandeļu skaidiņas. Kad dārzeņi apcepušies, tos uz mazas uguns vēl 8-10 minūtes pasautē.
3. Sautētajiem dārzeņiem pievieno izvārītos putraimus, nedaudz timiāna un citronpiparu. Visu rūpīgi samaisa un pasautē divas trīs minūtes.
4. Ēd siltu.

Vistas kebabi uz kanēļa standziņas

8 personām vajadzēs: 800 g samaltas vistas filejas (apmēram 3 lielas filejas), 1/2 glāzes sakapātu pētersīļu, 1/2 tējk. paprikas pulvera, 1/4 tējk. čili piparu, 2 ēd. k. olīveļļas, 4 sakapātas ķiploka daiviņas, sāls, pipari pēc garšas, kanēļa standziņas
Pagatavošana
1. Malto gaļu sajauc ar pārējām sastāvdaļām. Liek ledusskapī uz pāris stundām, lai ievelkas.
2. Izveido kotletes un katrai vidū iestiprina kanēļa standziņu.
3. Var cept uz grila, pannā, krāsnī - aptuveni 10 minūtes 180 grādos.
4. Pasniedz ar mērci, ko iegūst, sajaucot Lakto, zaļumus un ķiplokus.

Bez nosaukuma

Astoņām personām vajadzēs: 5 olu baltumus, 200 g pūdercukura, vaniļas cukuru, 50 g lazdu riekstu, 500 g svaigā siera Philadelphia light (12%), 2 tējk. šķīstošās kafijas, 1 glāze aveņu (vai citu ogu)

Mīklas pagatavošana
1. Olu baltumus iesit bļodā un saputo stingrās putās, pa ēdamkarotei pievienojot 150 gramus cukura. Labākam aromātam piekaisa arī nedaudz vaniļas cukura. Olbaltuma masai jābūt stingrai un viendabīgai.
2. Masai pievieno sadrupinātus vai apgrauzdētus lazdu riekstus, atstājot vienu ēdamkaroti dekorēšanai.
3. Iegūto masu vienmērīgi izlej cepampannā, kas izklāta ar cepamo papīru. Svarīgi mīklu neizlīdzināt līdz pašai pannas malai, jo cepoties tā nedaudz izplešas.
4. Masu cep 130 grādos aptuveni vienu stundu, līdz tā kļūst zeltaina.
5. Pirms izņemšanas no plāts biskvītu atdzesē.

Pildījuma sagatavošana
1. Kafiju izšķīdina vienā ēdamkarotē karsta ūdens. Ja grib, var pieliet arī nedaudz ruma esences.
2. Kafijai pievieno atlikušo cukuru, svaigo sieru un visu rūpīgi samaisa.

Kūkas salikšana
1. Izcepto biskvītu noņem no cepamā papīra un apziež ar kafijas pildījumu. No malas divus centimetrus atstāj brīvus, lai, masu rullējot, pildījums neplūstu laukā.
2. Pa virsu pildījumam uzkaisa svaigas ogas (ziemā izmanto saldētās). Ar biskvītu vislabāk garšos avenes un zemenes.
3. Biskvītu uzmanīgi sarullē. Nav jābaidās, ka mīkla vietām lūst. Tā tam jābūt.
4. Kad masa satīta ruletē, to novieto uz šķīvja ar savienojuma vietu uz leju.
5. Dekorē ar atlikušajiem riekstiem un svaigajām ogām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?