Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Saglabājot stāju, piekrīt Dombrovskim

Visu Latvijai! - Tēvzemei un brīvībai/LNNK piektdien, tiekoties ar valdības veidotāju Valdi Dombrovski (Vienotība) apsolīja nenākt klajā ar iniciatīvām par repatriāciju un pārēju uz mācībām valsts valodā, kā to bija vēlējis premjers. Viens no nacionālās apvienības līderiem Raivis Dzintars Dienai atzina, ka VL - TB/LNNK apņemas nevirzīt Saeimā un valdībā šos jautājumus, redzot, ka šajā koalīcijā nevar nodrošināt tiem vairākuma atbalstu, taču apvienība neatsakās no nacionālo interešu aizstāvības un vēlas publiski skaidrot savu pozīciju.

Apvienība ierosinās valdības partneriem izskatīt iespēju koalīcijas līgumā paredzēt, ka pēc vienprātības principa tiek pieņemti arī lēmumi par darbaspēka migrāciju, enerģētiku un lielo uzņēmumu privatizāciju. Viens no premjera partijas biedriem Jaunā laika frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis varot piekrist, ka lēmumi par lielo uzņēmumu privatizāciju tiek pieņemti ar visu partiju atbalstu, taču enerģētikas tirgu regulējot daudzi likumi un neesot skaidrs, kā šo ierosmi īstenot. «Premjeram ir svarīgi nepārprotami saprast, ka nacionālā apvienība rīkosies kā prātīgi partneri,» teica D. Zaķis un norādīja, ka valdības vadītājam partneru izvēlē joprojām saglabājas rīcības brīvība.

Piektdien V. Dombrovskis tiksies atsevišķi gan ar Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS), gan VL - TB/LNNK. Sarunā ir paredzēts izvērtēt arī iespējamās atbildības jomas. ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis teica, ka ZZS piedāvās darbam valdībā tagadējo zemkopības ministru Jāni Dūklavu, vides ministru Raimondu Vējoni, kā arī labklājības ministru Uldi Auguli. Neoficiāli zināms, ka viņš varētu ieņemt kādu citu amatu. ZZS varētu vadīt vairāk nekā trīs ministrijas, starp kurām būs arī Satiksmes vai Ekonomikas ministrija. Savukārt VL - TB/LNNK izrādījusi interesi par izglītības un zinātnes, aizsardzības un tieslietu jomu, kā vienu no kandidātiem darbam valdībā redzot TB/LNNK priekšsēža vietnieku Gaidi Bērziņu. Viņš atteicās no komentāriem par amatiem valdībā. Nacionālās apvienības valdes sēdes darba kārtībā nebija jautājuma - iet vai neiet valdībā, jo, kā uzsvēra R. Dzintars, šis lēmums jau tika pieņemts pēc tam, kad V. Dombrovskis izteica piedāvājumu iesaistīties valdības veidošanā. Valdes sēdē bija jāizšķiras, ko atbildēt V. Dombrovskim pēc viņa izteiktajiem nosacījumiem par atsevišķu iniciatīvu nevirzīšanu.

Lai gan VL - TB/LNNK līderis Roberts Zīle šonedēļ atrodas ārpus valsts, nacionālās apvienības valdes locekļi audio ierakstā noklausījās viņa vēstījumu. R. Zīle arī Dienai atklāja teikto - viņš par būtisku panākumu uzskata to, ka Saskaņas centrs nebūs valdībā. Viņš aicinājis apzināties, ka savu vēlētāju labā daudz vairāk ir iespējams izdarīt, strādājot valdībā, jo opozīcijā kopā ar Saskaņas centru un apvienību Par labu Latviju! iespēja ietekmēt situāciju būtu tuvu nullei. VL arī būtu svarīgi saprast, ka valdības partijas zīmols Eiropā tiek novērtēts un partijai, kas līdz šim nav bijusi parlamentā, tas būtu liels solis uz priekšu.

Ceturtdien no rīta intervijā LNT raidījumā 900 sekundes iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) informēja, ka Drošības policija (DP) pārbauda izskanējušo informāciju par, iespējams, šaubīgu finansējumu partijai Visu Latvijai!, kura avots varētu būt čečenu kopiena Latvijā. Pārbaudes rezultātus L. Mūrniece sola tuvāko nedēļu laikā. VL līdzpriekšsēdētājs Imants Parādnieks portālam diena.lv kategoriski noliedza šāda finansējuma saņemšanu, kas esot «pilnīgs absurds». Partija neesot saņēmusi nevienu finansējumu, par ko Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nezinātu. Viņš gatavojot iesniegumu DP, lai noskaidrotu, kas šādu informāciju izplata, saistot to ar iespējamu nevēlēšanos pieļaut apvienības dalību valdībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?