Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Sievietes asaras spēj daudz...

Viss šis jampadracis, par kuru gribu jums pastāstīt, sākās pavisam vienkārši.

Pirmā daļa. Bēdīgā

Kādā saulainā un siltā sestdienā paklejoju pa Vecliepājas tirgu, nopirku nelielu cienastu savam kaķim, dažus video seriālu diskus un vēl dažādus niekus. Iegriezos tualetē, sameklēju savā makā skādes naudu 20 santīmus un jau pēc minūtēm 10 devos uz savu mašīnu, kas mani pacietīgi gaidīja pie veikala Maksima. Pie pārejas dažas minūtes iznāca pagaidīt zaļo gaismu, mūsu tur nebija daudz - trīs vai četri cilvēki. Mašīnā, jau sēžot šofera krēslā, kaut kāda zemapziņa lika pārbaudīt kabatas. Nekur nevarēju atrast savu maku. Pārmeklēju visu - mašīnu, kabatas, tīkliņu. Nav, un viss.

Steidzīgi aizskrēju uz tualeti, protams, arī tukšums. Vienīgi kasiere zināja teikt, ka pēc manis tur neviens neesot bijis. Vienīgā vieta, kur man maku no kabatas varēja izvilkt, bija pie gājēju pārejas, bet es pat neievēroju, kas man stāvēja blakus vai aiz muguras.

Otrā daļa. Nelikumīgā

Apmēram pēc kādas stundas policijas inspektors kapteiņa pakāpē protokolā ierakstīja: pazudis melns ādas maks, A, B kategorijas vadītāja apliecība, mašīnas tehniskā pase, pensionāra apliecība, krājbankas kredītkartes, Ls 75 skaidrā naudā un vēl šādas tādas lietas. «Meklēsim, lai gan teikšu godīgi - cerību gandrīz nav! Viss par šo zudumu tiks ievadīts datoros, palīdzēsim, kā varēsim!» Un tā ar šī kunga svētību aizbraucu mājās.

Pēc kādas nedēļas sāku atjaunot visus savus nozaudētos dokumentus. Viss beidzās labi, ja neskaita prāvos izdevumus naudas izteiksmē.

Un tagad mana stāsta banālākā, varbūt pat nelikumīga, otrā daļa.

Ar printeri izgatavoju 50 gab. Ls 5 banknošu (tikai vienu pusi - lai tiešām kāds nepiešuj naudas viltošanu). Paciņas virspusē uzliku četrus īstos piecīšus, visu apņēmu ar tievu gumiju - pēc skata, protams, nevar atšķirt no īsto piecīšu paciņas. No zvejniekiem dabūju mencu ūdu āķus. Ar standziņām nolauzu atskabargas. Neilona jakai (lietotu apģērbu veikalā nopirkta par Ls 3) atārdīju oderes vīli, nogriezu kabatu, kabatas augšmalā katrā pusē piešuvu pa diviem mencu āķiem, atārdītās vīles vietā piemontēju rāvējslēdzēju. Tagad iekšā iet viss, bet laukā - ne.

Pēc šādām manipulācijām biju gatavs kabatas zagļu ķeršanai un, lai pasākums izdotos, pierunāju savu znotu Andri. Viņš strādā policijā par patruļmašīnas šoferi. Viņš arī kaut kur sagādāja kinokameru ar diezgan spēcīgu objektīvu. Sarunājām, ka viņš man neuzkrītoši sekos pa lielu gabalu un filmēs, ja vajadzēs.

Trešā daļa. Medības

Un tā - kādu sestdienu ap plkst. 11 mašīnas atstājām stāvlaukumā. Es diezgan ilgi padarbojos gar bankomātu, un devāmies medībās uz tirgu. Pagrozījos gar galdiem, paviljonā gan augšā, gan pagrabstāvā, gan gar kioskiem, iegriezos pat 1000 sīkumos. Visur, kur vien gāju, bravurīgi ņēmu piecīšus no paciņas, kas bija ielikta makam pa vidu. Pie preses kioska bija neliela ļaužu burzma, tur demonstratīvi ieslidināju maku lamatu kabatā, par divām avīzēm iedevu Ls 2 monētu, un, kamēr gaidīju atlikumu, man pieķērās lielā zivs...

Vispirms kaut kas piespiedās, tad bija kaut kāds viegls rāviens. Kad ieraudzīju, ka mans Andris mani filmē gandrīz vai tuvplānā, - viss bija skaidrs, pagriezos un lēni virzījos uz vārtu pusi...

Un jūs neticēsiet - man blakus piespiedusies sekoja skaista, eleganti ģērbusies gadus 35-40 veca sieviete. Man likās, es apstulbu vairāk nekā viņa, laikam jau vienīgais, ko vēl varēju, bija: «Nerausties, tad nesāpēs, iesim uz mašīnu - tur arī parunāsim!» Viņa paklausīja un, diezgan cieši piespiedusies pie mana sāna un kreiso roku manas jakas labajā kabatā, nāca līdz, pēc kādām piecām minūtēm «mīļi» sēdējām mašīnā uz aizmugures sēdekļa. Andris apsēdās šofera vietā un noziņoja, ka viss ir nofilmēts, viņš ir gatavs braukt uz policiju. Man jau tad, pat neuzklausot viņas grēksūdzi, palika viņas žēl, lai cik skarbi un nežēlīgi ir bijis, bet skaistas sievietes asaras es nevaru ciest. Bet te asaras lija kā ar lejkannu.

Finišs

«Ja jūs nodosiet mani policijā vai citādi publiskosiet visu, ko esmu izdarījusi, izdarīšu pašnāvību. Tik un tā man dzīves šajā pilsētā vairs nebūs, gan kaimiņi, gan paziņas taču to zinās. No kauna uz ielas nevarēšu rādīties. Man ir 12 gadu veca meita, skolniece. Vīrs pirms trim gadiem aizbrauca strādāt uz Angliju, līdz pērnā gada Jāņiem reizēm sazvanījāmies, kādreiz kādu naudiņu atsūtīja. Viņš strādāja Aberdīnā ostā uz kaut kāda krāna vai pacēlāja, pelnīja ļoti labi. Tagad par viņu nezinu neko. Interesējos Anglijas konsulātā, solīja noskaidrot. Strādāju pēdējos sešus gadus diezgan lielā firmā par kancelejas vadītāju, no turienes atlaida, samazinot štatus. (Faktiski jau es neatbalstīju šefa seksuālo uzbāšanos.). Pat reiz par Ls 75 mēnesī strādāju par aukli piecus gadus vecai, izlutinātai meitenei...»

Protams, viņas «grēksūdze» vilkās pusstundas garumā. Noģērbu savu jaku, iebāžot divus žurnālus blakus viņas rokai, atbrīvoju to no āķiem. Roka asiņoja. Aizsūtīju Andri uz aptieku pēc joda un plākstera. Kaut kādi apārstējām cietušās vietas. Pēc vairākkārtējiem solījumiem nekad vairs tā nedarīt, aizvedām viņu līdz vietai, kur viņa dzīvo. Lai pavisam pārliecinātos par šīs sievietes lojalitāti, uzprasījos uz kafiju. Tiešām adrese bija pareiza, dzīvoja viņa mazā ar malku apkurināmā divistabu dzīvoklītī divstāvu privātmājā, visur kārtība, tīrs, sakopts. Arī meita bija mājās - es gan viņai dotu 18 gadus...

Es viņai piedevu. Vai viņai piedos Dievs? Tāda ir tā mūslaiku dzīve. Darbu atrast Liepājā jauna sieviete nevar, un, ja negrib nodarboties ar seksuālu pakalpojumu sniegšanu, iztikt ir problemātiski.

Te nu, lūk, ir visa mūsu «Lai dzīvo brīvā Latvija un sveika plašā Eiropa»! Visur privātīpašumi, gandrīz visas lielās Liepājas ražotnes ir likvidētas. Cilvēkiem nav darba. Lai apmēram 5% liepājnieku varētu dzīvot zaļi - 95% savelk ciešāk jostu. Man šķiet - jau pēc pārdesmit gadiem (protams, ja nekas nemainīsies valdīšanā) mēs Dievs, svētī Latviju! vietā dziedāsim Biedri, nu celieties kājās!.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kas jādara, lai piedalītos Senioru brokastīs

Izgriez un sakrāj trīs pielikuma Senioru Diena logotipus (pielikuma 1. lappusē).
Atsūti tos laikraksta redakcijai kopā ar īsu aprakstu par sevi:
- vārds, uzvārds, vecums (pasākumā aicināti piedalīties seniori no 57 gadu vecuma),
- dzīvesvieta,
- intereses, ceļošanas vēlmes un iespējas,
- lūgums obligāti norādīt savu kontakttālruni!
Tas kalpos kā pieteikums dalībai Senioru brokastīs
Adrese: Mūkusalas iela 15, Rīga, LV 1004, Senioru Dienas akcijai Senioru brokastis
Tikšanās datums un laiks tiks paziņots individuāli. Seko līdzi arī informācijai pielikumā!
Ceļotājam būs jāpastāsta Senioru Dienai par ekskursijā piedzīvoto.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevajag ar mani sarunāties!

Dziedātāja Zemfira (48) iestājas pret karu, ironizē par savu ārvalstu aģentes statusu, neļaus sevi apklusināt un jau 13. oktobrī atkal uzstāsies Rīgā.

Met ko mezdams, apdomā galu

Ik pa laikam Latvijā veiktajās aptaujās kā vislielākais vides drauds tiek minēti tieši atkritumi dabā. Esam aktīvi dažādu talku un atkritumu vākšanas akciju dalībnieki, un tieši atkritumu šķiro...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?