Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Stilīgi un sviedraini

Duets Malcolm Lincoln šogad pārstāvēja Igauniju Eirovīzijas dziesmu konkursā - tas ir pats neinteresantākais, ko var pastāstīt par šo grupu. Malcolm Lincoln ir dziesmu autora un dziedātāja Robina Juhkentala projekts. Koncertos Robinam pievienojas basģitārists Madiss Kubu (kaut kur uz grīdas stāv un «muzicē» arī Robina MacBook). Grupa rada jestru priekšnesumu, kura lielākā vērtība ir mūzika - Eiropā brīvi konvērtējams, stilīgs electro pop.

Maijā iznāca Malcolm Lincoln debijas albums Loaded with Zoul, ko izdevusi pasaulē lielākās ierakstu kompānijas Universal Music Igaunijas filiāle. Disks nopērkams Baltijā, Ziemeļvalstīs un Nīderlandē. Digitālajā formātā albumu var lejupielādēt (par maksu) visā pasaulē. Divos mēnešos pārdoti 2500 disku (70% - Igaunijā). Īsi pirms koncerta, kas šodien, 7. jūlijā, notiks Vecrīgas bārā I Love You (sākums plkst. 21, ieeja bez maksas), Robins Juhkentals atbildēja uz Dienas jautājumiem.

Šķiet, klausītājus Baltijā ne īpaši interesē, kas notiek kaimiņvalstu populārās mūzikas dzīvē. Latvijā reti kurš interesējas par Lietuvas un Igaunijas mūzikas aktualitātēm. Kāpēc tas tā notiek?

Diez vai to var skaidrot ar intereses trūkumu. Baltijā pietrūkst kopīgu festivālu un citu mūzikas industrijas notikumu, kuri šo apmaiņu varētu veicināt. Kā jau visi igauņi, es zinu grupu Brainstorm. Draugs mani nesen iepazīstināja ar grupas Ēnas daiļradi. Tā man ļoti iepatikās!

Grupas Malcolm Lincoln skanējums ir eiropeiski pārliecinošs. Vai jums ir kāda saikne ar Igaunijas mūzikas tradīcijām?

Ne gluži. Es klausos pilnīgi visu - klasiku, džezu, tehno. Man nepatīk, ka grupu Malcolm Lincoln cenšas ievietot kādā plauktā vai rāmjos. Malkolms apvieno elementus no visiem žanriem. Tīņu vecumā aizrāvos ar britpopu. Es vienmēr apbrīnošu The Beatles. Manā dzīvē bija periods, kad klausījos tikai džezu un dievināju Džonu Koltreinu. Pirms dažiem gadiem man bija postpanka periods.

Cik ilgi meklēji Malcolm Lincoln skanējumu? Vai tev uzreiz bija skaidrs, kādu mūziku vēlies spēlēt un kā tai būtu jāskan?

Tas nebija skaidrs uzreiz. Pirms gada es aizgāju no rokenrola grupas un sāku strādāt solo. Malkolma dziesmām piemīt eksperimenta gars. Es saceru melodijas, spēlējot basu, ģitāru vai sintezatoru. Dažreiz pamostos, un galvā jau kaut kas skan. Melodija nelaiž mani vaļā, kamēr dziesma nav pabeigta. Taču manas dziesmas nav stāsti. Vārdi, kurus izmantoju, rodas spontāni, bieži spēlējos ar klišejām un parodijas elementiem.

Igaunijā ir daudz labu grupu, kuras spēlē electro pop. Kāpēc šis žanrs guvis pie jums tādu popularitāti? Tā ir modes lieta?

Galvenais iemesls, kura dēļ šim žanram pievērsos arī es, ir tas, ka electro pop ļauj tev pašam darīt absolūti visu un tas ir diezgan viegli. Tu pats esi atbildīgs par visu radošo procesu. Es varu radīt tādu mūziku, kādu es gribu, man ne ar vienu nekas nav jāsaskaņo un jāapspriež. Agrāk es jutos apspiests, spēlējot citās grupās, šobrīd beidzot varu būt līderis.

Vai Latvijas un Igaunijas klausītāji atšķiras?

Esmu dzirdējis, ka Latvijā bieži joko par igauņiem un viņu «ātrumu», par to, ka esam īgni. Ja tajā visā ir kaut daļa patiesības, tas nozīmē, ka Rīgas koncertā mēs varam cerēt uz daudz lielāku un skaļāku skatītāju atbalstu nekā Igaunijā. Tas būtu lieliski!

Tu uz skatuves parasti uzvedies ļoti brīvi, pat ekstravaganti. Vai Rīgā var gaidīt kādu pārsteigumu?

Kad Malcolm Lincoln kāpj uz skatuves, nav iespējams paredzēt, kas notiks. Koncertā mēs strādājam par visiem 100%. Varu apgalvot, ka tas būs ekscentrisks, sviedrains un dīvaini neaizmirstams vakars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?