Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Henrika Andersone. Emma Glorija un sarkanā Ilgu grāmata

Izdevniecība Liels un mazs laidusi klajā Somijas zviedru rakstnieces Henrikas Andersones (1965) grāmatu Emma Glorija un sarkanā Ilgu grāmata Mudītes Treimanes tulkojumā, informēja izdevniecības pārstāve Kristīne Dzene.

Emma Glorija un sarkanā Ilgu grāmata stāsta par ilgošanos, nedrošību un uzdrošināšanos, bez kuras nav iespējams kļūt pieaugušam. Autore iejūtīgi atklāj krīzi četrpadsmitgadīgās meitenes emocionālajā dzīvē, viņas sajūtas, sarežģītās attiecības ar apkārtējo pasauli, nestabilitāti un iekšējās barjeras, kas padara viņu neaizsargātu.

Savā sarkanajā grāmatā Emma Glorija raksta par lietām, kurās nespēj dalīties ne ar vienu citu: par ilgām un bailēm. Viņa radījusi sev paralēlu pasauli, kurā atspoguļojas viss, kas notiek realitātē, bet viņai ilgi un mokoši neizdodas abas pasaules savienot un tikt galā ar reālo. Tajā ir neticība drauga Sandora jūtām – Sandors ir čellists un dodas uz Parīzi, lai studētu mūziku, viņš iestāda egli parkā par zīmi savai uzticībai, taču neraksta un nezvana, jo tas viņaprāt, traucē mūzikai. Emmai Glorijai ir galvassāpes, kas nebeidzas un nebeidzas. Pretrunīgas ir viņas attiecības ar draudzeni, kas reizēm pārvēršas ienaidniecē, ar klavierskolotāju, kurš satrauc meiteni ar savām aizvien taustāmākajām simpātiju izpausmēm, ar māti, kuras centienus palīdzēt meitene nepieņem, un psiholoģi, pie kuras māte viņu piespiež doties. Un tomēr soli pa solim viņa sevi iepazīst un tuvojas punktam, kurā abas pasaules var savienoties, ļaujot atgūt mieru.

Henrika Andersone studējusi Helsinku Teātra akadēmijā, arī Francijas Nacionālajā Teātra akadēmijā – viņa ir gan aktrise filmās, teātrī un TV, gan scenāriju autore. Kopš 2005. gada Henrika Andersone Somijā labi pazīstama ar saviem stāstiem bērniem un pusaudžiem. Grāmatās par meiteni vārdā Emma Glorija viņa veiksmīgi sakausē sociālu un psiholoģisku vērojumu un fantāzijas literatūras paņēmienus. Viena no grāmatām par Emmu Gloriju nominēta Somijas Jauniešu literārajai balvai (Finlandia Junior Award).

Grāmatas vizuālo tēlu veidojusi māksliniece Rūta Briede.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja