Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mariama Petrosjana. Nams, kurā...

Klājā nācis Mariamas Petrosjanas kulta statusu iemantojušais romāns Nams, kurā..., kas guvis fenomenālus panākumus Krievijas literārajās aprindās, to caurvij mistika, noslēpumainība un sarežģītu cilvēcisko attiecību tēlojums, informēja Jāņa Rozes apgāds.

Pilsētas nomalē, starp standarta daudzstāvu ēkām atrodas Pelēkais Nams, kurā dzīvo Sfinkss, Aklais, Lords, Tabaki, Maķedonijas Aleksandrs, Mellais un daudzi citi. Nav zināms, vai Lords tiešām ir cēlies no dižciltīgas pūķu dzimtas, taču Aklais patiešām ir akls, un Sfinkss – gudrs. Tabaki, protams, nav šakālis, kaut arī viņam patīk piesavināties citu mantas. Namā katram ir iesauka, un vienā dienā tajā reizēm mēdz notikt tik daudz, cik mums Ārienē nepiedzīvot pat visā mūžā.

"Katrs autors savā darbā rada veselu pasauli – un vien no rakstnieka meistarības atkarīgs tas, cik lielā mērā šī pasaule ir pilnīga un harmoniska. Mariamas Petrosjanas radītā – Nams bērniem, pārpilns ar šausmām, priekiem, noslēpumiem un mistiku. Taču tas ir tikai romāna virsslānis – pamazām kļūst skaidrs, ka Nams būtībā ir kāda paralēlā pasaule, izdomāta, taču tai pašā laikā absolūti reāla. Pasaule, kas ievelk sevī, vedina izzināt un saprast sevi. Nams, kurā... gan viegli ielaiž sevī iekšā – romāns sižetiski ir tiešām aizraujošs –, taču pēc tam no tā vairs nav tik viegli atbrīvoties. Lasītājs iepazīs Namu, un tai pašā laikā Nams iemājos viņā,” raksta literatūrkritiķis Guntis Berelis.

No krievu valodas tulkojusi Māra Poļakova. 




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja