Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Māris Martinsons. Oki - okeāna vidū

Līdz ar Māra Martinsona filmu Oki — okeāna vidū klajā nākusi arī grāmata — autora jaunākais romāns, pēc kura motīviem tapusi filma, informēja izdevniecības Dienas grāmata pārstāve Ieva Grabe.

Oki ir gluži parasts japāņu sievietes vārds — vien ar to neparasto, ka tas nozīmē: okeāna vidū. Roberts Migla jeb Robs, kā viņš ieradis sevi dēvēt, kopš dzīvo okeāna malā, Losandželosā, dienu no dienas vada ierastā rutīnā, it kā darba meklējumos, bet vairāk paša apsēstības vadīts, vācot dažādus sludinājumus. Labie laiki, kad viņš tirgojies ar nekustamajiem īpašumiem, ir vairs tikai bālas, bezemociju atmiņas, bet Robs neko nenožēlo… un neko arī nevēlas — kā vien atrast kārtējo pieticīgo pagaidu ienākumu avotu, kas ļautu atkal netraucēti dzīvot paša izdomātajā, savākto sludinājumu inspirētajā pasaulē. Tomēr daži no šiem sludinājumiem, kā izrādās, slēpj sevī īpašu stāstu…

Režisors, scenārists, producents un rakstnieks Māris Martinsons (1960) pēc gandrīz divdesmit Lietuvā pavadītiem gadiem atgriešanos Latvijā atzīmēja ar filmu un grāmatu Amaya 2010. gadā. Lietuvas periodā producējis un režisējis vairāk nekā desmit TV seriālu un raidījumu, Māris Martinsons ir arī romānu 42 (2006) un Nereikalingi žmonės (2008, Nevajadzīgie ļaudis) līdzautors, kā arī autors pasaku grāmatai Tortas ir cirkas (2009, Torte un cirks) un 2012. gadā iznākušajam romānam Tyli naktis (Klusa nakts).

Pasaule viņu iepazina pēc uzvaras 11. Šanhajas starptautiskajā kinofestivālā, kur par spēlfilmu Nereikalingi žmonės (2008, Nevajadzīgie ļaudis jeb Loss) saņēma Labākā režisora titulu un 2009.gadā arī Latvijas augstāko kino nozares apbalvojumu Lielais Kristaps.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja