Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

KDi lasi: Pasaule pagalmā

Rīga ir kļuvusi par Eiropas kultūras galvaspilsētu. _Rīgas 2014 _programmu direktore Aiva Rozenberga: "Tagad tikai "sarkanais paklājs" tiks ritināts, un plaša sabiedrība varēs ieraudzīt, ko mēs esam darījuši piecus gadus"

Kopš 1985. gada, kad, atbalstot toreizējās grieķu kultūras ministres Melinas Merkuri ideju, Atēnas kļuva par pirmo Eiropas kultūras galvaspilsētu, šo godu ir ieguvušas nu jau vairāk nekā 40 valstu. Tas ir Eiropas Parlamenta un Eiropas Komisijas pārvaldīts notikums. Šogad Eiropas kultūras galvaspilsētas ir Rīga Latvijā un Ūmeo Zviedrijā. No 17. janvāra Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu atklās izstādes, koncerti, performances, izrādes, akcijas gan Rīgā, gan oficiālajā partnerpilsētā Siguldā.

Ir jau izskanējusi kritika, ka Rīgas 2014 programmā trūkstot centra. Tomēr ir vērts atmest skepsi un kārtīgi izpētīt programmu. Var piekrist nodibinājuma Rīga 2014 vadītājas Diānas Čivles un Rīgas 2014 programmu direktores Aivas Rozenbergas pašvērtējumam, ka "programma ir ļoti spēcīga". Tajā spēkus apvienojušas gandrīz 100 dažādas kultūras institūcijas un mākslinieku grupas.

Klāt lielais gads. Kādas jums ir sajūtas? Beidzot, vai tomēr pārsteigums, ka tas ir attraucies ļoti ātri?

Diāna Čivle. Man ir ļoti liela paātrinājuma sajūta. Vienu brīdi bija sajūta, ka mēs esam sākuši spēlēties ar mazām sniega piciņām un palaiduši tās lejā pa kalnu. Tās ir apritinājušās par milzīgiem, skaistiem, baltiem blokiem, kas ar lielu ātrumu tūlīt ietrauksies jaunajā gadā. Ir tāds brīdis pirms – priecīgas tirpiņas (smejas), ka tūlīt viss sāksies. 

Undīnes Adamaites un Ditas Rietumas interviju ar nodibinājuma Rīga 2014 vadītāju Diānu Čivli un Rīgas 2014 programmu direktori Aivu Rozenbergu lasi 2. janvāra KDi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja