Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kino Bize piedāvā cilvēktiesību kino programmu

Atzīmējot ikgadējo Starptautisko cilvēktiesību dienu, ceturtdien, 10. decembrī plkst. 19 kinoteātrī Kino Bize būs iespēja noskatīties divas patiesos notikumos balstītas filmas – drāmu Mūsu dzīvesstāsti un dokumentālo filmu _Ārkārtas komanda, _informēja kinoteātra pārstāvis Māris Prombergs. Filmas tiks demonstrētas bez ieejas maksas.

Vakara sākumā plkst. 19 tiks demonstrēta Kenijas un Dienvidāfrikas kopražojuma filma Mūsu dzīvesstāsti/Stories of Our Lives, kas 2015. gadā Berlīnes Starptautiskajā kinofestivālā ieguva apbalvojumu par spēju attēlot kopienas spēku un izturību grūtos apstākļos.

Filmu veido pieci melnbalti stāsti, kas smalkā vienkāršībā un jutīgumā atklāj sarežģītos un bīstamos apstākļus, kādos tiek apspiestas LGBT tiesības Kenijā. Paralēli visur esošajam sabiedrības sociālajam un kultūras konservatīvismam, valsts likumdošana stigmatizē un nosoda neheteroseksuālās identitātes, kā rezultātā seksuālās identitātes jautājumi gandrīz pilnībā ir izslēgti no Kenijas kinematogrāfa. Filmas veidotāji ir Nairobi bāzēts anonīms mākslinieku kolektīvs, kas nav izpauduši savus vārdus, lai pasargātu sevi no valsts un apkārtējo iespējamās atriebības. Filma Mūsu dzīvesstāsti ir ar mīlestību veidots darbs, kas dramatizē vairākus patiesos notikumos balstītus stāstus Kenijas apspiestajā LGBT kopienā. Tāpat to var uztvert kā drošsirdīgu centienu apkarot sabiedrības vairākuma neiecietības uzspiesto klusēšanu ar dzīvām pieredzēm.

Vakara turpinājumā plkst. 20.30 tiks rādīta 2014. gada dokumentālā filma Ārkārtas komanda/E-Team, kas Sandensas kinofestivālā ieguva balvu par labāko operatora darbu un tika nominēta galvenajai žūrijas balvai.

Kad valstīs, kuras vajā nežēlīgi diktatori, tiek pastrādāta ārkārtēja vardarbība, cilvēktiesību organizācija Human Rights Watch nosūta uz šīm vietām Ārkārtas komandu. To veido īpaši izglītoti indivīdi, kuri nolīgti, lai dokumentētu kara noziegumus un ziņotu par tiem pārējai pasaulei. Lai atsegtu notiekošo darbību, režisori Ross Kaufmans un Keitija Ševiņjī dodas uz politiski nestabilo vidi Sīrijā un Lībijā, kur sprādzienu, ložu atstātie caurumi un nereģistrētās kapu vietas piedāvā neskaitāmas liecības koordinētajiem uzbrukumiem, ko veicis Bašars al Asads un iepriekš Muamars Kadafi. Veiktie noziegumi ir nežēlīgi un pārsvarā nav dokumentēti, tāpēc Ārkārtas komandas centieni iegūt informāciju par paveikto ir īpaši kritiski, lai arī mēs par tiem uzzinātu un starptautiskās krimināltiesas varētu tiesāt atbildīgās personas.

Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja