Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Baltijas pērli atklās Andreja Končalovska filmu retrospekcija

Starptautisko kinofestivālu Baltijas pērle, kas šogad norisināsies no 14. līdz 24. septembrim Rīgā, atklās Andreja Končalovska filmu retrospekcija, informēja festivāla rīkotāji.Baltijas pērles kino šogad programmā iekļautas gan aktuālākās un nozīmīgākās laikā no 2011. līdz 2012. gadam tapušās filmas, kuras guvušas ievērību Kannu, Venēcijas un Berlīnes kinofestivālos, gan retrospekciju parāde, gan atjaunotie šedevri, gan pasaules kino klasika.

Viena no retrospekcijām šogad veltīta izcilā Krievijas kinorežisora Andreja Končalovska jubilejai.Andrejs Končalovskis kļuvis slavens ne vien ar savām kinofilmām, bet arī ar dramatiskā teātra un operas iestudējumiem. Baltijas pērle pievērsīsies tām Končalovska filmām, kas laika gaitā ieguvušas papildu jēgu un burvību, saglabājot nu jau teju zaudēto baudas sajūtu no kino kā mākslas darba.Izsmalcinātās Muižnieku ligzdas nesteidzīgais vēstījums, Sibiriādes episkais vēriens, aizkustinošais poētiskums filmā Mīlnieku Romance mijas ar Amerikas perioda darbiem: no pirmās pārdrošās uzdrīkstēšanās Marijas mīļākie līdz trīs Oskara nominācijās izvirzītajai filmai Vilcieni-bēgļi.

Kopumā festivālā Baltijas pērle tiks parādītas septiņas kinorežisora Končalovska filmas, kā arī darba Kaislības Andreja rokrakstā. Andrejs Rubļovs pilnā versija.

Andreja Končalovska iestudējuma Trīs māsas pasaules pirmizrāde kļūs par svinīgo fināla akordu festivāla noslēgumā 25. septembrī Dailes teātrī.

Visas filmas tiks demonstrētas pilnajās versijās no 35 mm kino lentes oriģinālvalodā ar sinhrono tulkojumu austiņās divās valodās (latviešu un krievu).

Jau šobrīd Biļešu servisa kasēs var iegādāties abonementus uz Andreja Končalovska retrospekciju. Plašāka informācija: www.balticpearl.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja