Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

LTV1 aicina iepazīt Latgali jaunā videostāstu ciklā Citādi latviskais

Katru svētdienu no 30. jūnija LTV1 raidījuma Citādi latviskais (Cytaidi latviskais) veidotāji mēģinās no jauna atklāt Latgales kultūru un ļaudis.

Par Latgali ir izveidojusies virkne pretrunīgu priekšstatu: tur valdot bezdarbs un alkoholisms, dzīvojot panaivi un kūtri cilvēki vai – gluži otrādi – visi dziedot un dejojot, esot labestīgi un viesmīlīgi.

Jaunā videostāstu cikla mērķis būs ieraudzīt vēsturisko novadu citā gaismā, laužot iesakņojušos stereotipus un uzsverot Latgales savdabību, pavēstīja raidījuma redaktore Sandra Freiberga.

Citādi latviskais viegli un atraktīvi, bet arī dziļi un pamatīgi palīdzēs izprast latgaliešu raksturu, ieklausīties augšzemnieku dialektā, kā arī iedziļināties novada folklorā, lietišķās mākslas un amatniecības daudzveidībā.

Skatītājiem būs iespēja ļauties latgaliešu mūzikai, tikties ar uzņēmīgiem un mērķtiecīgiem cilvēkiem, apbrīnot Latgales dabu un pieskarties reliģijas lomai cilvēku dzīvēs.

Citādi latviskais būs redzams LTV1 no 30. jūnija līdz 1. septembrim. Pirmais raidījums sāksies ar latgaliešu literatūras izpēti, jo daiļliteratūra ir katras kultūras mugurkauls. Raidījumi 30. jūnijā un 7. jūlijā būs skatāmi plkst. 17.20, bet nākamie – plkst. 18.20 ar atkārtojumiem pirmdienu vakaros.

Videostāstu cikla scenārija un idejas autori ir latgaliešu dzejnieks, prozaiķis, pedagogs Valentīns Lukaševičs un LTV redaktore Sandra Freiberga; režisores Svetlana Rudzīte, Indra Tilaka, operators Egils Kurpnieks un projekta vadītāja Ilze Šadurska.

Radošā komanda cer, ka raidījums Citādi latviskais rosinās skatītājus savos vasaras maršrutos iekļaut Latgali un padarīs to tuvāku ikvienam LTV1 skatītājam.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paldies par patiesību! Aktrisi Rasmu Garni pieminot

Viņu varētu būt gleznojis Valdemārs Tone. Arī Nacionālā teātra aktrisei Rasmai Garnei piemita īpašā, latviešu sievietei raksturīgā emocionalitāte un gaišā pievilcība, kas gleznotāju tā vald...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja