Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

LTV1 sāk demonstrēt britu vēsturisko seriālu Selfridžs

No 12. decembra ceturtdienu vakaros LTV1 skatītājiem piedāvās 2013. gada britu vēsturiskās drāmas Selfridžs pirmās sezonas sērijas, informēja televīzijas pārstāve Laura Brokāne.

Seriāla sižets balstīts uz reālas, leģendāras vēsturiskas personas – ekstravagantā, harizmātiskā amerikāņu uzņēmēja Harija Gordona Selfridža dzīves un mīlas dēkām. Pirmā sērija LTV1 būs skatāma 12. decembrī plkst. 21.45, bet pārējos vakaros - plkst. 22.15.

Seriāla Selfridžs sižets veidots pēc Lindijas Vudhedas romāna Shopping, Seduction & Mr. Selfridge motīviem. Selfridža pirmo sēriju šī gada janvārī noskatījās 9,4 miljoni cilvēku. Seriāla autors un scenārists ir slavenais Endrjū Deiviss (Bridžitas Džonsas dienasgrāmata, Prāts un jūtas), titullomā – ar Emmy un Zelta Globusa balvām godalgotais, šarmantais amerikāņu aktieris Džeremijs Pivens.

Amerikāņu uzņēmējs Harijs Gordons Selfridžs bija dendijs, pārdrošs riskētājs, drosmīgs un tālredzīgs progresīvu jauninājumu entuziasts, viens no biznesa vēsturē visprasmīgākajiem publicitātes veidotājiem. Viņš bija viens no pirmajiem universālveikalu principa izveidē un apkalpošanas sfēras modernizēšanā. Tieši Selfridžam piedēvē slaveno izteikumu "klientam vienmēr ir taisnība". 20. gadsimta sākums bija lielo pārmaiņu laiks, kad sievietes baudīja arvien lielāku brīvību. Un iepirkšanos var uzlūkot kā vienu no tā laika sieviešu jauniegūtajām brīvības izpausmēm. Savukārt Selfridžs bija viens no tiem, kas šīs pārmaiņas apsveica un prasmīgi izmantoja savā labā.

Pārvērtis Čikāgas Marshall Field’s par modernu universālveikalu, Harijs Selfridžs nolemj, ka arī Londonai vajadzīgs kas tāds un pat vēl iespaidīgāks. Viņam padomā ir pasaulē lielākā, greznākā un labākā universālveikala izveide Oksfordas ielā, kas pilnībā pārvērtīs cilvēku priekšstatus par veikaliem un iepirkšanos. Selfridža veikals būs krāšņs šovs, "teātris, kurā priekškars paceļas katru rītu pulksten deviņos". Diemžēl viņa biznesa partneris nav gatavs uz tik drosmīgu soli, finansiālais atbalsts jāmeklē citur. Lēdijas Mejas Lokslijas palīdzība un kontakti izrādīsies ļoti lietderīgi, taču Selfridžs labi apzinās, cik bīstama var būt šī gudrā, ietekmīgā sabiedrības dāma. Bīstama var izrādīties arī vēl cita sieviete – šarmantā koķete, dziedātāja Elena Lava... bīstama Harija laulībai, lai kā viņš mīlētu savu sievu Rouzu.

Galvenajās lomās: Džeremijs Pivens, Ešlija Loftusa, Ketrīna Kellija, Frānsisa O’Konora, Gregorijs Fitusi, Zūija Tapere, Amanda Ebingtone.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja