Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ar mecenāta atbalstu bērni no Latvijas reģioniem apmeklēs Rīgas biržu

17. un 20. jūlijā mākslas muzeja Rīgas birža Lielajā izstāžu zālē skatāmo holandiešu un flāmu vecmeistaru glezniecības izstādi Floras valstība ar mecenāta un mākslas kolekcijas īpašnieka profesora Valērija Babkina (Krievija) gādību apmeklēs Puzes pagasta bērnu nama Stikli audzēkņi, Strazdes bērnu nama audzēkņi, bērni no Valmieras SOS bērnu ciemata un Raiskuma pensionētie skolotāji.

Mākslas muzeja Rīgas birža vadītāja Daiga Upeniece saka: "Ceram, ka muzeja apmeklējums sagādās prieku visiem uzaicinātajiem viesiem - gan mazajiem, gan lielajiem. Esam sarūpējuši īpašas spēles mazajiem un interesantu muzeja iepazīšanu lielajiem. Valērija Babkina kunga ideja par Floras valstības skaistuma dāvināšanu tiem, kuri dzīvo tālu, mūs tiešām iepriecina. Domāju, ka tā sagādās īpašas sajūtas visiem, kuri šajā pasākumā ir iesaistījušies. Zinot, cik uzrunājoša ir šī ziedu kupenu pārpilnā izstāde, manuprāt, tā ir viena no skaistākajām dāvanām, ko viens otram var uzdāvināt. Tā varētu kļūt par skaistu tradīciju, ko mūsu muzejs varētu iedibināt un turpināt arī nākotnē."

Visu vasaru mākslas muzeja Rīgas birža Lielajā izstāžu zālē var aplūkot darbus no galerijas Modus Vivendi (Maskava) mākslas kolekcijas, kuras kodolu veido holandiešu un flāmu 17. gadsimta glezniecība. Profesoram Valērijam Babkinam daudzu gadu garumā izdevies radīt mākslas darbu krājumu, kuru pazīst un novērtē ne tikai Krievijā, bet arī Nīderlandē, Austrijā, Šveicē un citur. Gleznu tematiskais loks aptver dažādus žanrus – ainavas, portretus, sadzīves skatus, klusās dabas. Gleznu kolekcija tapusi pārdomāti un mērķtiecīgi, vienam darbam papildinot otru, vienai sižeta līnijai sasaucoties ar citu, atklājot autora rokrakstu pēc iespējas pilnīgāk. Rīgā eksponētas 42 Ziemeļu baroka zelta laikmeta mākslinieku 46 gleznas. Ekspozīcijas kodolu veido 18 holandiešu un flāmu mākslinieku 22 ziedu kompozīcijas, kurās ietverts arī dziļš simbolisks vēstījums.

"Ziedu valodas" atšifrēšanā veikts zinātniski pētnieciskais darbs, piedaloties Krievijas un Rietumu mākslas vēsturniekiem, kā arī Krievijas Zinātņu akadēmijas Botānikas institūta speciālistiem. Līdzās gleznām izstādē eksponēti arī pētījuma rezultāti, skaidrota katra zieda nozīme un kompozīcijas jēga. Izstādi paspilgtina īpašs apgaismojums, mūzika un dzīvo ziedu kompozīcijas, ko darina Rundāles pils meistari.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja