Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

FOTO: Augustā Ārzemju mākslas muzeju atklās Biržas ēkā

Ārzemju mākslas muzejs pārdēvēts par Mākslas muzeju “Rīgas Birža” un jau sācis pārcelšanos uz jauno mājvietu - pilnībā restaurēto arhitektūras pieminekli Rīgas Biržu, informēja a/s “Valsts Nekustamie īpašumi” pārstāve Daiga Laukšteina. Kā pirmais eksponāts muzeja jaunajā mājvietā 7.jūnijā svinīgi tikai novietots Biržas pulkstenis.

Mākslas muzejs “Rīgas Birža” kā Latvijā jauna tipa muzejs tiks atklāts šā gada augustā Rīgas svētku laikā, pavēstīja D.Laukšteina. Tā ekspozīcijās varēs atpazīt bijušā Ārzemju mākslas muzeja kolekcijas, bet darbības stilā – jaunu attieksmi pret specializāciju. “Turpmāk muzejs būs kultūras apmaiņas vieta, kurā būtiskāka par nacionālo piederību ir izcilība. Muzejs vēlas būt kā saskarsmes punkts starp Austrumiem un Rietumiem, kā arī dialogs klasikai un laikmetīgajam – ar to domājot gan ekspozīcijas, gan uztveres formu. Vēl viens jaunā muzeja aspekts ir harmonija starp izziņu un atpūtu, kā arī robežu nojaukšana starp dažādām kultūras formām,” norādīja D.Laukšteina. Mākslas muzejs “Rīgas Birža” ir Latvijas Nacionālā mākslas muzeja sastāvdaļa.Rīgas Biržā sešos stāvos būs izvietotas moderni aprīkotas izstāžu zāles, dažādas ekspozīcijas, bērniem domāta Mazā skola, semināru un konferenču telpas, kafejnīcas, muzeja suvenīru un mākslas katalogu veikals u.c. Jaunums ir arī speciāli veidotās atpūtas zonas un moderno tehnoloģiju pielietojums, tai skaitā, audio-gidi vietējiem un ārvalstu viesiem. Muzeja darbības lokā ietilps ne tikai izstādes un mūžizglītības un izglītības programmas, bet arī interešu klubi, diskusijas, koncerti un teātra izrādes.  Ēka un telpu izkārtojums veidots tā, lai nodrošinātu pieejamību apmeklētājiem ar kustību traucējumiem, kā arī īpaši padomāts par ģimenēm ar maziem bērniem.  Kā norādīja D.Laukšteina, Rīgas Birža ir viens no pirmajiem objektiem, ko tika plānots atjaunot līdz Latvijas Republikas simtgades jubilejai, pildot īpašo programmu “Mantojums – 2018: kultūras infrastruktūras uzlabošanas programma 2006. – 2018. gadam.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja