Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Glāzgovā atklās Arņa Balčus personālizstādi par Uzvaras parku

No 4.aprīļa līdz 18.maijam Glāzgovas galerijā _Street Level Photoworks _būs skatāma latviešu fotomākslinieka Arņa Balčus personālizstāde Uzvaras parks.

Izstādē, kura norisinās vienā no presižākajām fotogalerijām Skotijā, būs skatāma jaunākā Balčus fotosērija, kas vairāku gadu garumā veidota vienā no pretrunīgākajām vietām Latvijā – Uzvaras parkā, Rīgā. Fotogrāfa darbos vienkopus sastopas realitāte un fikcija, politika un sekss, veidojot kritisku vizuālo puzli par Latvijas vēsturi un sabiedrību.

"Fotogrāfijās attēlotais Rīgas atbrīvotāju piemineklis latviešiem šobrīd kalpo par traumas simbolu. Arnis Balčus gan uzvedina uz domu, ka šī trauma ir tikai simptoms, bet nemiera cēlonis ir jāmeklē neapzinātajā," fotogrāfa darbus komentē komunikācijas eksperts Sergejs Kruks. "Falliskie priekšmeti, kara atmiņas, asins sarkanais un seksualitāte nepārprotami aicina uz psihoanalītisku interpretāciju. Pirmsedipālā bērna uztverē tēva un mātes dzimumakts tik tiešām ir agresijas akts. Šajās fotogrāfijās divi sniegbaltie halāti un sakārtotās gultas liecina par nodomu tīrību. Vajadzība pēc Cita ir atzīta. Fantāzija ceļ trauksmi, tēlojot briesmas, kuras var radīt šīs attiecības. Tāpēc atzīšanai tūlīt seko padzīšana, Cits tiek padarīts par Alien."

Arnis Balčus ir viens no pazīstamākajiem latviešu fotomāksliniekiem, kurš savos darbos konsekventi pievēršas Latvijas identitātei, vēsturiskiem tabu un sociālpolitiskiem notikumiem. Viņa fotogrāfijas izstādītas Londonā, Berlīnē, Vīnē un citur Eiropā un pasaulē, kā arī publicētas tādos žurnālos kā The New Yorker, Dazed & Confused un Foto & Video. Balčus fotosērija Amnēzija iekļauta ABLV bankas Laikmetīgās mākslas kolekcijā, viņa fotogrāfijas atrodas privātkolekcijās Vācijā, Lielbritānijā, ASV un citviet.

Izstāde Uzvaras parks ir daļa no Starptautiskā Glāzgovas vizuālās mākslas festivāla programmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja