Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Istabā atklās Andas Poikānes un Kristīnes Lazdānes kopizstādi

No 23.maija galerijā “Istaba” aplūkojama izstāde “Matilde” -  tēlnieces Andas Poikānes un keramiķes Kristīnes Lazdānes darbu izstāde, informēja galerijas pārstāve Linda Lūse. “Matilde – abstrakts tēls, kas visdrīzāk sevī iemieso abas mākslinieces – sievietes un mātes, kuru māksla top harmoniskā saskaņā ar sadzīvisku mājas vidi un ģimenes rūpēm.

Skaistais ikdienišķajā. Stāsts par šķietamību un ilūziju,” izstādi raksturo L.Lūse. Anda Poikāne: “Izstāde būs par Matildes dzīvi. Par to kā viņa sevī dzīvo, dzied un domā. Tas, ko mēs redzam ārpusē ir tikai lietas un priekšmeti, ar kuriem mēs ik dienas saskaramies, kurus mēs lietojam. Reizēm gatavoju pusdienas ar tām pašām mālainajām rokām, ar kurām tikko eņģelim mēģināju piešķirt vaibstus, vai ar grafīta un ogles nosmērētām rokām cenšos paspēt pagatavot zupu. Un gadās jau dažreiz, ka turpat nolaižas putni un mani veidotie eņģeļi atrodas turpat blakus - kur maize un piens. Un kamdēļ ne?! Vai gan šī dzīve nav skaista ar to zupu bērniem, rītu un putniem?” Kristīne Lazdāne: “Mans stāsts ir par marinējumiem. Kad kā gurķus burkā savus darbus un radošo enerģiju esmu iemarinējusi, tad – re, kas sanāca! Padzīvoju dažas vasaras Kaltenē pie jūras, tur ir putnu rezervāts. Daudz domāju un meditēju. Viss salikās pavisam vienkārši kā dzīve, – manas meitas Mētra un Irbe, flora un fauna un saimniecība, vēl vēlme kaut ko lipināt... Viss tas iekš manas saimniecības iederas, galvā putni un marinējumi – gurķīši, tomātiņi..., krekliņi, un vēl vīriešu zeķes, – tās arī būs no porcelāna. Izstādei.” Kā atgādināja L.Lūse, Anda Poikāne un Kristīne Lazdāne jau vairāk kā piecpadsmit savas radošās darbības gadus veido tandēmu, kopā izstādoties, piedaloties plenēros, vadot radošās darbnīcas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nenoskaidrotas ciešanas. JRT izrādes Verters recenzija

Jaunā Rīgas teātra izrādes Verters uztveri būtiski apgrūtina apstāklis, ka no plašā impulsu aisberga, kas radoši nodarbinājis režisores Kristīnes Vītolas prātu, līdz ūdens virskārtai, proti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja