Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Nacionālās operas skvērā atvērta arhitektūras un Latvijas dizaina telpa Osis māja

Durvis Rīgas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem ir atvērusi Osis māja. Eksperimentālajā ēkā turpmāk atradīsies Latvijas Arhitektūras informācijas centrs, kas tapis ar Latvijas Arhitektu savienības atbalstu. Osis mājā būs atrodamas pašmāju dizaineru darinātās lietas, portālam Diena.lv pastāstīja Osis mājas pārstāvji.

Osis māja ir sociālais krustpunkts un nerimstošas dzīvības pilna telpa, kurā plašākai sabiedrībai būs iespēja risināt sarunas par indivīdam svarīgām vērtībām - māju, vidi, pilsētu. Šī ir unikāla arhitektūras un dizaina platforma, kas dibināta ar mērķi parādīt labākos industrijas piemērus, dalīties zināšanās un pieredzē. Osis mājā sastopamais dizains un arhitektūra sakņojas mērenībā un balansē starp estētiskām vērtībām un funkcionalitāti.„Lai piepildītu pilsētvidi ne vien ar diskusijām, bet ar mākslas mirkļiem, performances, teātra izrādes un koncerti šeit tagad notiks bieži. Šī ir īstā vieta, kur satikt arhitektus un dizainerus. Ceru, ka cilvēki izmantos šo brīnišķīgo iespēju, kamēr Osis māja ir šeit,” stāsta Osis māja pārstāve Klinta Āze, neatklājot nākamo Osis mājas pieturas punktu.

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme - Grende Osis mājas atklāšanā norādīja: „Ikviens, kurš pats rada un pats realizē idejas, rada iedvesmu un gandarījumu. Es apsveicu Osis māja iniciatīvas autorus, pirmkārt, par to, ka viņi faktiski no nulles paši ir īstenojuši lielisku ideju. Otrkārt, svarīgi ir tas, ka šī ideja ir ļāvusi radīt platformu dažādu kultūras jomu un mākslas veidu mijiedarbībai. Bet treškārt, es vēlos uzteikt Osis mājas radītājus par to, ka ir izveidots socializēšanās krustpunkts, radīta vieta diskusijām un sarunām, kas ir ceļš uz izpratni un jaunām radošām idejām.”

Osis māja pēc arhitektu biroja Arhiidea pasūtījuma izgatavota guļbaļķu ražotnē Dores fabrika, savukārt oškokamultifunkcionālumēbeļu dizainu Osis mājai radījis pašmāju zīmols Groobe.

Pašlaik Osis mājā pārstāvēti šādu Latvijas dizaineru darbi - An&Angel, GlobalWarming, Groobe, HHH, Ivars Drulle, LatvianLights, LNMM suvenīri, Luste, Madara Degtere, Māra Skujeniece, Mājo, Metalatelje, miesai.com, MyClayceramics, NordicGenuine, Piebalgas porcelāns, Rabit!!, Rūta Račko, Trentini, Una Stahovska, Znak.

Osis mājas durvis ir atvērtas septiņas dienas nedēļā no plkst. 11 līdz 19. Osis māja atrodas Rīgā, skvērā pie Latvijas Nacionālās operas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja