Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Pieci spilgti fotostāsti Marka Rotko centrā

Marka Rotko Mākslas centrā Daugavpilī līdz 12. aprīlim skatāma fotoizstāde Latvijas ainava. To veidojuši starptautiski pazīstami fotomākslinieki Alnis Stakle, Arnis Balčus, Iveta Vaivode, Ilze Vanaga un Reinis Hofmanis.

Piecu autoru fotostāsti ieskicē jaunu paradigmu Latvijas laikmetīgajā fotomākslā, kurai ir raksturīga novēršanās no konvencionāli skaistā un pievēršanās ikdienišķajam, personīgajam un šķietami nesvarīgajam ainavā. Fotomākslinieki veido kritiskus un izaicinošus stāstus par vidi, kurā dzīvojam, un aicina skatītājus ielūkoties sevī un apkārtnē.

Arnis Balčus izstādē piedalās ar sēriju Viņpus Zilupei, kas ir tapusi Latvijas un Krievijas pierobežas novadā. Reinis Hofmanis stāstā Uguns iemūžinājis ainavas, kurās īpaša vieta ir atvēlēta ugunsgrēkam kā notikumam, kas piesaista vērotāju pūļus. Aļņa Stakles R teorija ir daļēji dokumentāls, daļēji fiktīvs stāsts par Rīgu. Ivetas Vaivodes fotostāsts Klēpis radīts, autorei atgriežoties savas dzimtas izcelsmes vietā Pilcenē Latgalē. Ilzes Vanagas fotostāsta Mājas darbi skar latviskās mentalitātes tapšanai vēsturiski un mitoloģiski nozīmīgo kultūrainavas daļu – jūrmalu. Izstādi papildina grāmata, kurā līdzās piecu autoru fotodarbiem publicēti piecu zinātnieku – Sergeja Kruka, Klāva Sedlenieka, Kārļa Vērpes, Laines Kristbergas un Ivara Austera – pētījumi par Latvijas laikmetīgo ainavu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja