Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Rīgas biržā aplūkojama izstāde Glasstress Rīga - darbi no Berengo studijas

Līdz 11. decembrim mākslas muzeja Rīgas birža Lielajā izstāžu zālē Doma laukumā 6 būs skatāma muzeja atklāšanas izstāde Glasstress Rīga - darbi no Berengo studijas, portālu Diena.lv informēja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja reklāmas un informācijas darba kuratore Nataļja Sujunšalijeva.Glasstress projekts, ko iniciējusi Berengo studija Murano salā, jau guvis atzinību 2009.

gadā Venēcijā un norisinās Venēcijā arī šogad paralēli laikmetīgās mākslas biennālei. Daļa no izstādes darbiem tapuši pēdējos gados tieši Berengo studijas laikmetīgās mākslas kolekcijai.Izstādes koncepcijas pamatā ir spriegums starp ideālo pasauli un tās reprezentētājiem materiālajā pasaulē. Izstādes kuratore, daudzu starptautisku projektu autore Helēna Demakova sadarbībā ar Berengo studijas vadītāju Adriano Berengo izvēlējusies latviešu un ārvalstu mākslinieku veidotus darbus, kuri laikmetīgā mākslas valodā daudznozīmīgi tematizē īpašos Venēcijas zīmolus. Tie nav tikai gondolas, lustras vai spoguļi. Mākslinieki rada darbus gan par Nāvi Venēcijā, gan par ierobežoto teritoriju, attiecībā uz kuru savulaik dzima geto jēdziens, gan par savdabīgo lagūnas pilsētas kupolu noskaņu, gan par daudzām citām parādībām.Izstādē piedalās Jans Fabrs (Beļģija), Ernsts Billgrēns (Zviedrija), Maikls Jo, Freds Vilsons (ASV), Havjers Peress (Spānija), Orlāna (Francija), Konstantīns Hudjakovs (Krievija) un daudzi citi mākslinieki, kuru izteiksmes materiāls parasti nebūt nav stikls, bet kuri, atsaucoties Berengo studijas aicinājumam, šoreiz tieši stiklā materializējuši savas idejas, izmantojot Murano stikla meistaru gadsimtiem paaudzēs slīpēto amata prasmi. Latviju izstādē pārstāv Sarmīte Māliņa un Kristaps Kalns ar darbu Neaizmirsti mani.Izstādi atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Rīgas dome, ABLV Bank, AS AirBaltic. Izstādes organizētāji ir Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Berengo Studio 1989, Veniceprojects.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja