Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Latvijas Radio koris koncertēs Portugālē

Latvijas Radio koris dosies uz Portugāli, kur Lisabonas “Centro Cultural de Belém” sniegs koncertus 3. un 5. februārī, pavēstīja kora sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Karaseva. Viņa arī uzsvēra, ka visas Radio kora komandējuma izmaksas sedz koncertu rīkotāji, “Centro Cultural de Belém”.

Latvijas vēstniecība Portugālē 3. februārī pirms Latvijas Radio kora koncerta Beleņas Kultūras centrā  Lisabonā organizē svinīgu pasākumu, lai atzīmētu 90. gadskārtu kopš Portugāles Republikas valdība atzina 1918.gada 18.novembrī dibināto Latvijas Republiku kā patstāvīgu valsti de jure.

Kā pastāstīja E.Karaseva, 3. Februāra koncertā Latvijas Radio koris atskaņos Sergeja Rahmaņinova „Vesperes”, ko uzskata par krievu ortodoksālās baznīcas augstāko muzikālo sasniegumu. Opuss bijis arī viens no paša autora mīļākajiem darbiem un klausītājiem būs iespēja to dzirdēt Latvijas Radio kora mākslinieciskā vadītāja Sigvarda Kļavas interpretācijā.

Savukārt, 5. februāra koncertā Sofijas Gubaiduļinas „Saules dziedājumu” (“Sonnengesang”), „Veltījumu Marinai Cvetajevai” (“Hommage à Marina Tsvetayeva”) un Johana Sebastiana Baha moteti „Nāc, Jēzu, nāc” (“Komm, Jesu, komm”) Latvijas Radio koris atskaņos kopā ar leģendārā čellista Mstislava Rostropoviča skolnieku – Lietuvā dzimušo čellistu un diriģentu Dāvidu Geringas, sitaminstrumentālistiem Ivo Krūskopu un Edgaru Saksonu un pianisti Daci Kļavu. Arī pie šī koncerta diriģenta pults – Sigvards Kļava.

E. Karaseva arī informēja, ka sadarbībā ar Latvijas Republikas vēstniecību Portugālē uz Lisabonu kopā ar Latvijas Radio kori dosies VSIA „Latvijas Koncertu” direktors Guntars Ķirsis un Rīgas pilsētas arhitektu biroja pārstāvji. Vizītes laikā šo organizāciju pārstāvji prezentēs informāciju par Latvijas profesionālajiem mūziķiem un iepazīstinās ar Rīgu – Baltijas metropoli, kas glabā pasaules līmeņa jūgendstila un koka arhitektūras mantojumu. Šim nolūkam Rīgas pilsētas arhitektu birojs ir sagatavojis ekspozīciju ar Rīgas mūsdienu arhitektūras un vēsturiskā mantojuma raksturīgākajiem piemēriem. Izstādes materiālos būs arī informācija par Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014. gadā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja