Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Sīls uzstāsies Rīgā

Jau 29.jūnijā "Arēnā Rīga" saviem cienītājiem koncertu sniegs britu dziedātājs un komponists Sīls (Seal). Biļešu tirdzniecība uz gaidāmo koncertu sāksies 29.aprīlī visās Biļešu Serviss tirdzniecības vietās, sākotnējā biļešu cena būs Ls 15.“Sieviešu mīlulis”, “21.gadsmita romantiķis”, “melnais cilvēks ar rētu sejā un dievišķo balsi” — tā ir tikai daļa tēlaino apzīmējumu, ko izmanto, raksturojot britu soulmūzikas zvaigzni.

Sīls (īstajā vārdā Henry Olusegum Olumide Adeola Samuel) dzimis ieceļotāju ģimenē, viņa vecāku saknes meklējams Nigērijā un Brazīlijā. Dziedātāja rētām klātā seja ir palikusi kā liecība par agrā bērnībā pārciesto ādas slimību.Savu ceļu mūzikā Sīls aizsācis pirms 15 gadiem ar debijas albumu “Seal”.Kritiķi un klausītāji to novērtēja visnotaļ atzinīgi, dziedātājs tika izvirzīts arī Grammy balvai nominācijā „Labākais jaunais izpildītājs”. Pēc 3 gadiem sekoja nākamais albums “Seal II”, kuru izdodot Sīls ieguva vēl lielāku fanu pulku visā pasaulē, kas joprojām klausās un dievina dziesmas “Kiss From a Rose”, “Crazy”, “Prayer For The Dying”, “Killer” un citus hitus.

Sīls izdevis vairākus ļoti veiksmīgus albumus. Pēdējais no tiem ar nosaukumu „System” nokļuvis veikalu plauktos pagājušā gada nogalē. Trīs reizes dziedātājs saņēmis arī prestižo Grammy balvu.
Vislielākos panākumus gan Eiropā, gan ASV Sīlam nesa singls „Kiss From a Rose“ – dziesma filmai “Batman Forever”. Tā tika nominēta Grammy balvai nominācijās “Gada dziesma” un “Gada ieraksts”.
„Viņš ir radošs ģēnijs, viņa koncerti ir lieliski. Viņa albumus droši var ierindot starp spēcīgākajiem albumiem pasaules vēsturē,” rakstījis laikraksts “The New York Times“ pēc Sīla iepriekšējā albuma “Live in Paris” iznākšanas.

Pirmo reizi Baltijas valstīs Sīls viesojās 2006.gada nogalē, uzstājoties Viļņā ierobežotam skatītāju skaitam. Šo koncertu apmeklēja arī daudzi mūziķa talanta cienītāji no Latvijas. Šoreiz britu solmūzikas ģēnija koncertu būs iespējams baudīt daudz plašākam Latvijas klausītāju lokam, turklāt arī biļešu cenas būs patīkami demokrātiskas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja