Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Vineta Sareika un Arturs Cingujevs koncertēs Valmierā un Rīgā

Jaunie, taču jau starptautiski atzītie mūziķi Vineta Sareika un Artūrs Cingujevs pirmoreiz Latvijā uzstāsies kopā, ar programmu, kurā skanēs sonātes vijolei un klavierēm, informēja Hermaņa Brauna fonda direktore Inna Davidova.

Vineta Sareika un Artūrs Cingujevs uzstāsies Valmieras Kultūras centrā 18.oktobrī plkst.16 un Rīgā, Mazajā ģildē 21.oktobrī plkst.19. Koncertos skanēs L.van Bēthovena, R.Šūmaņa, K.Debisī un S.Franka sonātes.


Vineta Sareika ir prestižā Karalienes Elizabetes Starptautiskā konkursa laureāte (2009, Briselē), Parīzes konservatorijas absolvente. V.Sareika ir spēlējusi kopā ar  Latvijas, Beļģijas un Lietuvas Nacionālajiem orķestriem, ar Sinfonia Varsovia, Lisbon Metropolitan Orchestra un Vogtland Symphonic. Viņa ir uzstājusies Francijā, Beļģijā, ASV, Spānijā, Anglijā, Šveicē, Portugālē un Japānā, festivālos Zalcburgā, Verbjē un Monpeljē, koncertējusi Dovilā un Mentonā. V.Sareika arī ir ansambļa Dali Piano Trio dibinātāja un kopā ar šī trio mūziķiem kļuvusi par laureāti starptautiskos kamermūzikas konkursos Osakā, Frankfurtē un Ņujorkā, atgādina I.Davidova.

Artūrs Cingujevs pirmo uzvaru guva Francijā deviņu gadu vecumā, kad konkursā Concours Musical de France tika apbalvots ar Grand Prix, pēc tam kļūstot par dažādu starptautisku jauno pianistu konkursu desmitkārtēju laureātu. Artūram ir bijis gods uzstāties kopā ar mūsdienu lielāko komponistu-klasiķi Kšistofu Penderecki pie diriģenta pults. Sajūsminātie kritiķi nodēvējuši slaido gaišmati par  ziemeļu Šopēnu – gan viņa pievilcīgās ārienes, gan, galvenokārt, viņa spēles romantiskā valdzinājuma un dziļuma dēļ. 2005.gadā Artūrs gandrīz pēc divdesmit gadu pārtraukuma kļuva par pirmo rīdzinieku, kurš studē Maskavas Valsts konservatorijā izcilās pianistes profesores Eliso Virsaladzes klasē. Nākamais viņam būs izlaiduma gads.

Kamermūzika ir abu mūziķu īpašā kaislība, atgādina I.Davidova. Tieši tajā atskaņotājam ir iespēja  kļūt par autora slēpto domu un dvēseles smalkāko motīvu pētnieku. Koncerta programmā ir iekļauti sonātes žanra spožākie paraugi – klasika, romantisms, impresionisms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja