Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Ditas Rietumas kino izlase. 13.V – 19.V

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Atnācēji. Revolūcija @@

Režisors Žans Marī Puarē. Lomās Kristians Klavjē, Žans Reno, Franks Dubosks u. c.

Epopeja Atnācēji par diviem tipiņiem, kurus atveido franču zvaigznes Žans Reno un Kristians Klavjē, sākās 1993. gadā. Toreiz varoņi no visdziļākajiem viduslaikiem nonāca mūsdienās, publika līksmoja un pirka biļetes kā traka, priecājoties par jokiem, kas balstīti viselementārākajos laikmetu kontrastos. 1998. gadā abi vīri vēlreiz pašļūkāja pa laika koridoriem (filma Atnācēji 2. Laika koridori). Pēc 18 gadu pauzes viņi atkal ir zirgā un atraktīvi plosās Lielās franču revolūcijas laikā.

Dusmīgie putni @@@

Režisori Klejs Keitiss, Fergals Rīlijs

Izklaide ģimenēm, kurās bērni labāk par jebkuru kinokritiķi pārzina Dusmīgo putnu fenomena vēsturi. Vispirms 2009. gadā bija somu kompānijas Rovio Entertainment izstrādāta telefonspēlīte ar dusmīgiem putniem un zaļām cūkām. Tam sekoja globāls kases triumfs, spēles turpinājumi un ietekme uz miljoniem šīs atrakcijas cienītāju. Tagad tapusi Holivudas filma, un XXI gadsimta mazuļi no jauna sastapsies ar saviem draudziņiem no virtuālās realitātes – šoreiz uz pavisam liela ekrāna.

Nodevējs mūsu gaumē @@@@

Režisore Sūzena Vaita. Lomās Jūens Makgregors, Stellans Skārsgords, Demjens Lūiss, Naomija Herisa

Cienījams trilleris, kura pamatā ir Džona Lekarē darbs. Tēma – krievu mafijas tīklojums un vērienīgas naudas atmazgāšanas shēmas – ir vairāk nekā aktuāla. Pārliecina galveno aktieru duets – zviedru aktieris Stellans Skārsgords, kurš temperamentīgi tēlo krievu oligarhu un naudas atmazgātāju Dimu, un britu zvaigzne Jūens Makgregors skolotāja lomā. Skolotājs nevilšus iepinas nežēlīgā slepeno dienestu un lielas naudas spēlē. Vīrišķīgo, dinamisko filmu režisējusi Sūzena Vaita.

Pa naža asmeni skrejošais @@@@@

Režisors Ridlijs Skots. Lomā Harisons Fords. 13. maijā plkst. 18.30 Kino Citadele

Absolūta klasika. 1982. gada Ridlija Skota filma, kas savulaik satricināja kā pārliecinoša distopijas – biedējošas nākotnes – vizualizācija. Filmas darbības laiks – 2019. gads – ir pavisam tuvu, arī laika spēles ļauj paskatīties uz fantastikas žanra klasiku svaigām acīm, pārbaudot tās izturību pret laika zobu. Filmā vienu no savām labākajām lomām spēlē Harisons Fords. Unikāla iespēja redzēt kinovēstures vienību uz lielā ekrāna – vienā seansā piektdien, 13. maijā, plkst. 18.30. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja