Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrādi piedzīvos trīs jauno horeogrāfu darbi

Ģertrūdes ielas teātrī 29. septembrī plkst. 18.30 notiks trīs jauno horeogrāfu – Ģirta Dubulta, Emīlijas Bergas un Gundegas Rēderes – darbu pirmizrādes, informēja teātra pārstāvji.

Trīs izrādes, kas skatāmas vienā vakarā, ir daļa no projekta Jauno maiņa, kas veidots, lai sekmētu teātra attīstību un atbalstītu jaunas skatuves mākslinieku paaudzes ienākšanu Latvijas teātrī. Ģertrūdes ielas teātris to īsteno sadarbībā ar Dirty Deal Teatro, Rēzeknes teātri Joriks un Valmieras Drāmas teātri.

 

Ģirta Dubulta izrāde Mums

"Šķiet, ir neiespējama vieta, kur mani redz patiesi, jo mans ķermenis maldina mūsu acis. Es nejūtos kā vīrietis, es neesmu sieviete. Dzimums ir neviennozīmīgs. Es jūtos atsvešināts no pasaules. Es gribu būt brīvs."

Dzimums ir sabiedriski pieņemta konstrukcija, kas veido sociālās normas, kuru neievērošana lielu daļu sabiedrības mulsina. Vienlaikus ķermenis pats par sevi nav sociāls konstrukts, ķermenim sociālpolitisku nozīmi rada sabiedrība. Izrādē Mums horeogrāfs Ģirts Dubults runā par plaisu starp indivīdu un sabiedrību, sevis apzināšanos un iekļaušanos pasaulē. Sevis vērošana, savas kustības un elpas pieņemšana rada harmoniju. Elpa ir kinestētiski sajūtama un brīva no dzimuma.

Izrādē piedalās dejotāji: Simona Ozola, Edvards Kurmiņš un Ramona Levane. Dejotāju vizuālais tēls: Kitija Geidāne. Mūzikas autors: Leo Novus. Gaismas: Jūlija Bondarenko, Dina Beināre.

 

Emīlijas Bergas izrāde Starptelpa

"Saplēsts miers/ Salipināts medū/ Zvaigznēs bezsakars/ Piparmētru tēja sniegā/ Savādi skaties un saki/ Savos smilgu smieklos/ Sniegs/ Ir uzsnidzis sniegs/ Viss taču ir kārtībā."

Izrāde piedāvā ielūkoties starptelpā, kas rodas starp diviem cilvēkiem, vienam esot vērotāja pozīcijā, otram – cīņā ar sevi. Šajā starptelpā bieži veidojas iestrēgums, pārmaiņas notiek pakāpeniski un reizēm nemanāmi.

Izrādē piedalās dejotāji: Kitija Geidāne, Emanuēla Zvaigznīte, Ģirts Dubults. Konsultante: Jana Jacuka. Mūzika: Jurģis Lūsis. Kostīmi: Paulīne Kalniņa. Gaismas: Jūlija Bondarenko, Dina Beināre.

 

Gundegas Rēderes solo izrāde Viens

Gundegas Rēderes solo darbs ar suģestējošu izpildītājas enerģijas lādiņu un nospriegotu klātbūtni aizved skatītājus ceļojumā no iekšpuses uz āru. Tiekšanās. Atzīšanās. Lūgšana. Ceļš uz uzticēšanos un satikšanos.

Horeogrāfe, izpildītāja: Gundega Rēdere. Konsultantes: Roberta Gailīte, Emanuēla Zvaigznīte. Mūzika: Jēkabs Rēders. Kostīms: Elīna Šteinberga. Gaismas: Jūlija Bondarenko, Dina Beināre.

Biļetes: www.git.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja