Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ģertrūdes ielas teātris atklāj digitālo skatuvi, piedāvājot izrāžu ierakstus, filmizrādes un audio izrādes

Jubilejas nedēļā Ģertrūdes ielas teātris atklāj digitālo skatuvi, kas turpmāk darbosies ĢIT mājaslapā www.git.lv paralēli pasākumu programmai klātienē, skatītājiem piedāvājot izrāžu ierakstus, filmizrādes un audio izrādes.

Tā kā Ģertrūdes ielas teātris dzimšanas dienu svin vienā dienā ar Aleksandru Čaku, 27. oktobrī, digitālā skatuve tiks atklāta ar pagājušajā sezonā tapušās tālizrādes Krēsls ierakstu. 

Ģertrūdes ielas teātra digitālā skatuve veidota ar VKKF mērķprogrammas KultūrElpa finansiālu atbalstu, domājot par laikmetīgās skatuves mākslas auditorijas paplašināšanu un pieejamību.

Jau šobrīd ĢIT mājaslapā jebkurā laikā var noklausīties Lienas Šmukstes sajūtu teātra audio izrādes Jums ir apdegušas ausis un Grāmata Zīme, tāpat vairākām izrādēm tiks nodrošināti titri latviešu, krievu un angļu valodā.

Izrāde Krēsls ĢIT skatītājiem būs pieejama no 27. oktobra līdz 3. novembrim. Turpmākajās nedēļās ĢIT digitālās skatuves programmā būs Baiļu rutīna (hor. Jana Jacuka), Pazaudētās dziesmas (autori Agate Bankava, Artūrs Čukurs, Andrejs Jarovojs), Kur tu esi kad es guļu (hor. Agate Bankava), Melnā sperma (rež. Vladislavs Nastavševs), u.c. 

Režisora Andreja Jarovoja un aktieru Sandijas Dovgānes, Emīla Krūmiņa, Edgara Samīša tālizrāde Krēsls pēc Čaka stāsta motīviem tapa pagājušā gada ziemā. ĢIT digitālā skatuve tiek atklāta jau nākamās mājsēdes laikā, kad radiotelegrāfista Jura Gulēna pārdzīvojumi un izjūtas, atrodoties ilgstošā izolācijā no ārpasaules, atkal kļuvuši pazīstami un aktuāli. Krēsls veidots, iedvesmojoties no Čaka spilgtās, poētiskās valodas, – ar objektu teātra un filmu ieskaņošanas paņēmieniem radošā komanda skatītāju ieved galvenā varoņa subjektīvajā pasaulē, kur iedomas un sapņi savijušies ciešā mezglā ar realitāti.

Plašāka informācija par izrādēm un biļetes: www.git.lv. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja