Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Mode ir māksla. Sākas 37. Rīgas modes nedēļa

Mode kā mākslas sastāvdaļa – šāds galvenais motīvs izvēlēts Rīgas modes nedēļai, kas norisināsies no 20. līdz 25. oktobrim, informēja pasākuma rīkotāji.

Gaidāmajā Rīgas modes nedēļā piedalīsies vairāk nekā 17 zīmoli, tostarp arī debitanti, ārvalstu ekozīmoli un vietējie nozares profesionāļi. Latvijas modes nozares galvenā notikuma pasākumi apvieno vairākus formātus vienlaikus: modes skates uz Hanzas perona, Zunda Towers un Eviart Gallery skatuvēm, divas izstādes, seminārus nozares profesionāļiem, kā arī tematiskus pasākumus.

Rīgas modes nedēļa aizsāksies ar izstādes Mode Panorāma – Itālijas Jaunais vilnis mākslas galerijā Ola Foundation atklāšanu. Tajā pašā dienā Modes muzejā tiks atklāta vēl viena izstāde – Melns, balts, sarkans, kas veltīta krāsu uztverei un to vēsturei modē.

"Par šīs sezonas Riga Fashion Week vadmotīvu ir izvēlēta tēma “Mode ir māksla”, un izstāde Mode Panorāma – Itālijas Jaunais vilnis ir lielisks šī motīva apliecinājums. Tā neaprobežojas tikai ar itāļu modes nākotnes izpēti, bet arī analizē un ilustrē pagātnes formas ar tagadnes tendencēm un trendiem,” stāsta Baltijas Modes federācijas prezidente Jeļena Strahova.

Bērnu modes zīmolu Paade Mode un Rock & Mouse skates notiks jaunā pilsētvides telpā – galerijā Eviart Gallery. Šo dienu noslēgs latviešu zīmola Amelii kāzu kleitu demonstrācija. Papildus jaunajai norises vietai mode jau otro reizi vārda tiešā nozīmē sasniegs jaunus augstumus – Zunda Towers. Tieši tur ar aktuālajām tendencēm iepazīstinās sezonas debitanti – Dans Krumpāns no Latvijas un Marina Fedana no Vācijas, kā arī slavenā lietuviešu dizainere Agne Kuzmickaite. Savukārt Uzbekistānas zīmols Moel Bosh un Latvijas zīmols Selina Keer ikvienu interesentu gaidīs savās izstāžu telpās.

Uz Rīgas galvenās mēles aktuālās tendences demonstrēs zīmoli, kas jau stabili ir nostiprinājuši savas pozīcijas Baltijas valstīs – Amoralle, Collected Story, Natalija Jansone, Iveta Vecmane, Nolo, BAE by Katya Shehurina (no kuriem visi pārstāv Latviju) un Ivo Nikkolo (Igaunija). Polijas zīmola Szczygiel skate būs uzskatāms piemērs tam, kāda ir kolekcija, kas atbilst ilgtspējīgas attīstības principiem – visi tērpi ir radīti, izmantojot rezerves un izejmateriālus, kas ir saskaņā ar zero-waste principiem.

Ekoloģiskas pieejas nozīmīgums tiks atspoguļots ne tikai kolekcijās, bet arī izglītojošos pasākums. Baltijas Modes federācija, universālveikals Stockmann un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra rīkos paneļdiskusiju par ilgtspējīgas ražošanas nozīmi modes industrijā, kurā piedalīsies atzīti eksperti no Skandināvijas un Baltijas. Diskusija norisināsies Forum Cinemas telpās. Biļetes var iegādāties šeit

Sadarbojoties atzītiem Latvijas dizaineriem un universālveikalam Stockmann, uz galvenās RFW mēles norisināsies īpaša skate, kurā piedalīsies Pixie Won’t Play, Anna Led, Guna Nabare, Una Bērziņa un Cinnamon Concept. Skati gatavo viena no Latvijas vadošajām stilistēm un modes blogerēm – Sintija Selicka. 

Vairāk - www.rfw.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja