Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Nora Ikstena: Tāda katastrofa kā Jaunzeme-Grende kultūras ministres amatā mums nav bijusi

Rakstniece Nora Ikstena kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) ministrēšanu salīdzina ar vēl līdz šim nebijušu katastrofu un pārmet viņai nekompetenci.

"Mums ir bijuši labāki un sliktāki, veiksmīgāki, neveiksmīgāki kultūras ministri, bet tāda katastrofa Latvijas neatkarības laiku vēsturē kā Žaneta Jaunzeme-Grende kultūras ministres amatā mums nav bijusi," aģentūrai LETA sacīja Ikstena.

Kā ziņots, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) piektdien paziņoja, ka pieprasīs kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) demisiju.

Rakstniece šādu premjera rīcību vērtē kā ļoti drosmīgu soli. Viņa pateicās premjeram, ka viņš beidzot ir pieņēmis šādu lēmumu.

Ikstena Grendei pārmet nekompetenci, kultūras jomas nepārzināšanu, kā arī skandalēšanos tā vietā, lai darītu savu darbu. "Man viss bija skaidrs jau tad, kad cīnījāmies par naudu rakstniecībai. Man vairs nebija nekādu jautājumu, man bija pilnīgi skaidrs, ka šī ministre ir absolūti nevietā un šis cilvēks absolūti nepārzina sfēru, ir nekompetents un nesaprot, kur atrodas, bet, protams, ka mēs cietāmies vēl pusotru gadu," sacīja Ikstena, vērtējot ministres darbību.

Tāpat viņa atzīst, ka skandāls ap Latvijas Nacionālās operas vadību ir pierādījums, ka par ilgu cietušies. Jautāta par to, kādam būtu jābūt nākamajam ministram, viņa sacīja: "Noteikti atradīsies normāls ministra amata kandidāts, kas darīs savu darbu, nevis nodarbosies ar intrigām un skandāliem."


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja