Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 30. novembris
Andrejs, Andrievs, Andris

SestDienas receptes: Ātrie sautētie kāposti

Bez ātrvārāmā katla un pat bez ilgas sutināšanas, toties ar garšvielotu noti. Mūsu pašu vienkāršā kāpostgalviņa ir veselīga, pieejama un izmaksās lēta. Bet, pieliekot nedaudz izdomas, parastu kāpostu var pagatavot ne tikai garšīgi, bet arī ātri un interesanti.

Sastāvdaļas:

  • 1 vidēja kāpostgalviņa
  • 1 normāls sīpols
  • 1 ēd. k. sviesta
  • šļuciņa olīveļļas
  • 1–2 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. kūpinātas paprikas pulvera (vai parastais paprikas pulveris un / vai čili pulveris, ja gribas asāku)
  • sāls un melnie pipari pēc garšas
  • * var pievienot arī ķimenes vai kumīna sēklas

Gatavošana:

1.Kāpostgalviņai noņem virsējās lapas, ja tās ir nesmukas. Izgriež kacenu un pašu kāpostu sakapā sīkās strēmelēs un vēl šķērsām, lai ir nelieli gabaliņi.

2. Sīpolu smalki sagriež. Pannā uzkarsē šļuciņu olīveļļas kopā ar sviestu, liek klāt sīpolus un pāris minūšu maisot pasautē.
3. Pievieno kāposta gabaliņus un, ja vēlas, arī sīki sakapātas ķiploka daiviņas. Regulāri apmaisot, sautē 10–15 minūšu – atkarībā no tā, cik mīkstus grib izsutināt. Pa vidu pieber arī garšvielas.

4. Kad kāposts sāk brūnēt, sutināšanu beidz – var, protams, turpināt, bet jāpagaršo, vai brūnums jau nesāk kļūt rūgtens.


Ja vēlas, var sautēt sarkano kāpostu – arī būs labi!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Spēka dziesma

Vasaras ar laivošanu un Jāņu nakts tradīcijām, bet arī Centrāltirgus, ogošana un tas, kā skan latviešu valoda. ASV dzimušajam, vēlāk Singapūrā izaugušajam un dažādās vietās pasaulē pabijušajam ...

Izlauzties un izaugt

Latvijā man patīk viss, no cilvēkos ieaudzinātajām vērtībām līdz tādām vietām kā Centrāltirgus, un es ceru, ka tās kļūs par manām mājām, saka komponists Džeikins Edvards Pusons (41). Dzimis ASV, uza...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata