Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 23. novembris
Zigfrīda, Zigrīda, Zigrīds

Sestdienas receptes: Vēss un salds

Gaidot solīto karstuma vilni un lēnām jau gatavojoties garajai svētku nedēļas nogalei nākamnedēļ, šoreiz divi vēsinoši kārumi. Galu galā – našķošanās vienmēr ir vietā, sevišķi, ja svinēšana. Tāpēc – lai baudpilnas vasaras garšas!

Mājas saldējums ar ogām

Garšīgs saldējums no trim sastāvdaļām. Turklāt darbs nav jāiegulda gandrīz nemaz, pēc pāris stundām atliek vienīgi mielošanās ar gatavo gardumu. Ogas var izmantot dažādas – šis varētu būt īstais laiks iztukšot arī saldētavas krājumus, lai var saldēt jau šīs sezonas ogas.

Pagatavošanas laiks: 10 minūtes (+ saldēšanas laiks, vismaz 2h)

Daudzums: vairākas porcijas

Sarežģītības pakāpe: elementāri 

Sastāvdaļas:

  • 250 g saldētu ogu (man bija meža mellenes)
  • 200 g saldā krējuma
  • 1 kārba iebiezinātā piena ar cukuru

Lai krējums labi saputotos, tam jābūt pēc iespējas svaigākam un aukstam – atdzesēt ieteicams arī trauku, kurā krējumu putos.

Gatavošana

1. Ogas sablendē viendabīgā masā un samaisa ar iebiezināto pienu.

2. Citā traukā ielej kārtīgi atdzesētu, aukstu saldo krējumu un ar mikseri saputo stingrās putās.

3. Saputotajam krējumam pievieno sablendētās ogas ar iebiezināto pienu un rūpīgi izmaisa, līdz abas masas vienmērīgi sajaucas.

4. Saldējuma masu pārlej aukstumizturīgā traukā, kam ir vāks, lai saldēšanas procesā netiek klāt gaiss. Uzliek vāku, ievieto saldētavā un vismaz divas stundas saldē. Nekas nav jāmaisa.


Citronīgs deserts citronos

Spirdzinošs, vienkārši pagatavojams deserts baudpilnam mirklim karstā dienā! Šoreiz dekorēts pieticīgi vīrišķīgā stilā – tikai ar pārrīvētu citrona miziņu –, bet estēti te var izpausties gan ar garšaugiem, gan ēdamiem ziediem un tā tālāk.

Pagatavošanas laiks: 10minūtes

Daudzums: 3 porcijas 

Sarežģītības pakāpe: viegli

Sastāvdaļas

  • 1 citrons (noderēs arī otrs)
  • 1 ēd. k. kukurūzas cietes
  • 200 g saldā krējuma
  • 2 ēd. k. cukura
  • mazliet vaniļas ekstrakta
  • šķipsniņa kurkumas krāsai (ja vēlas)

Receptē jāizmanto viena citrona mīkstums, bet rezultātā masas pietiek trim porcijām – trešo var pildīt arī vienkārši trauciņā, ja otra citrona nav

Gatavošana

1. Citronu rūpīgi nomazgā un nosusina, tad pārgriež gareniski uz pusēm. Izgrebj sulīgo mīkstumu un abas tukšās pusītes ievieto ledusskapī, lai stāv vēsumā.

2. Citrona mīkstumu liek blendējamā traukā, sablendē putriņā un to izberž caur sietu. Caur sietu izberztajos citronos iemaisa kukurūzas cieti.

3. Citronīgo masu, cukuru un saldo krējumu liek katliņā, pievieno vaniļas ekstraktu, šķipsniņu kurkumas un uz vidējas uguns maisot īsi uzvāra.

4. Masu mazliet padzesē un sapilda trīs citronu pusītēs. No atlikušās otra citrona puses norīvē miziņu un pārkaisa desertam. Liek ledusskapī kārtīgi atdzesēties – vismaz uz pāris stundām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Pēda, kas paliek

Šoreiz sākšu ar nedaudz provokatīvu jautājumu – kā jūs teiktu, kas ir Latvijas nacionālais sporta veids? Nu, tāds, kas katram te dzīvojošajam ir asinīs jau līdz ar piedzimšanu, un, pat ja profesion...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata