Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Trešdiena, 26. marts
Eiženija, Ženija

Sāļi un saldi riekstu gardumi

Šoreiz divas receptes kārumniekiem – viena salda, otra sāļa. Abas ir vienkārši pagatavojamas apmēram 10 minūtēs. Jāteic, ka sāļajā receptē gan ir sēkliņas, nevis rieksti, bet kaut kur reiz lasīju, ka tās droši var pieskaitīt arī pie riekstiem.

Saulē kaltētu tomātu pesto ar sēkliņām

Garšā gana spēcīgs, šis pesto būs lieliska piedeva krāsnī ceptiem dārzeņiem, uz maizītes, kā arī, piemēram, ar spageti. Papildu kraukšķīgumam mazliet sēkliņu var pārkaisīt arī pa virsu veselā veidā.

 

Pagatavošanas laiks: 10 minūtes 

Sarežģītības pakāpe: viegli

Daudzums: neliela bļodiņa ar pesto

 

SASTĀVDAĻAS

  • 40 g lobītu saulespuķu sēkliņu
  • 60 g saulē kaltētu tomātu eļļā
  • 1–2 ķiploka daiviņas
  • 6 ēd. k. olīveļļas
  • 20 g cietā siera, kā Parmesan, Grana Padano u. tml.
  • silts ūdens (pāris karošu pēc vajadzības)
  • šķipsna čili pārslu (ja vēlas)

Neskādēs, ja daļu saulespuķu sēkliņu aizstās ar kādiem riekstiem, piemēram, valriekstiem vai Indijas riekstiem.

 

GATAVOŠANA

1. Sausā pannā maisot apgrauzdē lobītas saulespuķu sēkliņas, līdz tās sāk smaržot un kļūst zeltaini brūnas.

2. Blendējamā traukā liek gabaliņos sagrieztus saulē kaltētos tomātus, pieber rupji sakapātus ķiplokus, apgrauzdētās sēkliņas, čili pārslas (ja vēlas asumiņu) un pielej olīveļļu.

3. Visu sablendē, pievieno smalki sarīvētu cieto sieru un siltu ūdeni pēc vajadzības, lai pesto sablendētos krēmīgāks.

4. Vēl mazliet blendē, un gatavs!


Cukuroti Indijas rieksti

Garšīgs našķis riekstu un saldumu mīļotājiem. Smarža, kas mājās izplatās gatavošanas procesā, jau vien ir garšīga, bet paši riekstiņi vēl labāki! Ja vēlas, recepti var bagātināt ar kādu garšvielu, piemēram, kanēli.

 

Pagatavošanas laiks: 10 minūtes 

Sarežģītības pakāpe: grūti nav noteikti!

Daudzums: bļodiņa ar riekstiem

 

SASTĀVDAĻAS

  • 1 devīga ēdamkarote sviesta
  • 100 g cukura
  • 150 g Indijas riekstu
  • šķipsna sāls

Šādi var pagatavot arī citus mīkstākus riekstus, piemēram, pekanriekstus vai valriekstu kodolus.

 

GATAVOŠANA

1. Pannā izkausē sviestu.

2. Pieber cukuru un riekstus, maisot karsē. Bet uzmanīgi! Atiet no plīts nav vēlams, jo rieksti var sadegt!

3. Kad cukurs izkusis un sāk brūnēt (arī rieksti), ir gatavs!

4. Izliek cukurotos riekstus uz cepamā papīra plānā kārtā, lai atdziest un nesalīp visi kopā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Misters Imantā

Senāk Imantā tirgus nebija un, ja arī bija, tad tālākiem nācējiem vai braucējiem nepamanāms, toties kāda cita vieta Imantā gan bija zināma visā Rīgā – tā bija slavenā Truba, alkoholisko dzērien...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata