Saulē kaltētu tomātu pesto ar sēkliņām
Garšā gana spēcīgs, šis pesto būs lieliska piedeva krāsnī ceptiem dārzeņiem, uz maizītes, kā arī, piemēram, ar spageti. Papildu kraukšķīgumam mazliet sēkliņu var pārkaisīt arī pa virsu veselā veidā.
Pagatavošanas laiks: 10 minūtes
Sarežģītības pakāpe: viegli
Daudzums: neliela bļodiņa ar pesto
SASTĀVDAĻAS
- 40 g lobītu saulespuķu sēkliņu
- 60 g saulē kaltētu tomātu eļļā
- 1–2 ķiploka daiviņas
- 6 ēd. k. olīveļļas
- 20 g cietā siera, kā Parmesan, Grana Padano u. tml.
- silts ūdens (pāris karošu pēc vajadzības)
- šķipsna čili pārslu (ja vēlas)
Neskādēs, ja daļu saulespuķu sēkliņu aizstās ar kādiem riekstiem, piemēram, valriekstiem vai Indijas riekstiem.
GATAVOŠANA
1. Sausā pannā maisot apgrauzdē lobītas saulespuķu sēkliņas, līdz tās sāk smaržot un kļūst zeltaini brūnas.
2. Blendējamā traukā liek gabaliņos sagrieztus saulē kaltētos tomātus, pieber rupji sakapātus ķiplokus, apgrauzdētās sēkliņas, čili pārslas (ja vēlas asumiņu) un pielej olīveļļu.
3. Visu sablendē, pievieno smalki sarīvētu cieto sieru un siltu ūdeni pēc vajadzības, lai pesto sablendētos krēmīgāks.
4. Vēl mazliet blendē, un gatavs!
Cukuroti Indijas rieksti
Garšīgs našķis riekstu un saldumu mīļotājiem. Smarža, kas mājās izplatās gatavošanas procesā, jau vien ir garšīga, bet paši riekstiņi vēl labāki! Ja vēlas, recepti var bagātināt ar kādu garšvielu, piemēram, kanēli.
Pagatavošanas laiks: 10 minūtes
Sarežģītības pakāpe: grūti nav noteikti!
Daudzums: bļodiņa ar riekstiem
SASTĀVDAĻAS
- 1 devīga ēdamkarote sviesta
- 100 g cukura
- 150 g Indijas riekstu
- šķipsna sāls
Šādi var pagatavot arī citus mīkstākus riekstus, piemēram, pekanriekstus vai valriekstu kodolus.
GATAVOŠANA
1. Pannā izkausē sviestu.
2. Pieber cukuru un riekstus, maisot karsē. Bet uzmanīgi! Atiet no plīts nav vēlams, jo rieksti var sadegt!
3. Kad cukurs izkusis un sāk brūnēt (arī rieksti), ir gatavs!
4. Izliek cukurotos riekstus uz cepamā papīra plānā kārtā, lai atdziest un nesalīp visi kopā.