Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Alu, nevis svinu tautai

Lilija Allena parādās uz skatuves miglā spīguļojošu lampiņu izrotātu kāpņu augšgalā un, dziedot sava jaunā albuma It's Not Me, It's You ievadgabalu Everyone's at It, lēni kāpj lejup. Nu gluži kā pankroka karognesēju Sex Pistols ikona Sids Višess dziesmā My Way no filmas The Great Rock'n'Roll Swindle, kuras beigās viņš apšauj snobisko un smalki tērpto angļu publiku.

24 gadus vecā londoniete Lilija Allena nenoliedzami šodien ir spoža zvaigzne, kurai labi padodas savus stāstus (un nevis zilbes) iemiesot lipīgās popdziesmiņās. Tā viņa arī dzied - vienkārši melodiski stāstot, nevis koncentrējoties uz savas dziedātprasmes izrādīšanu. Dziesmas bez mitas drillē radiostacijas, tomēr jau kopš darbības pirmsākumiem aktiera un filmu producentes atvase Lilija pret visu šovbiznesa «svēto un skaisto» izturējusies ar nešpetna, mājas un skolu pametuša, savulaik pat narkotiku tirgošanā iesaistīta ielas skuķa ironiju un garlaikotību.

Par ironiju uz producentu izkalkulēto neskaitāmo seksīgo popzvaigznīšu fona gribētos uzskatīt arī viņas koncerta tērpus - sākumā viegla melna kleitiņa ar masīvu, šķiet, krāmu tirgū uzietu jostu un izaicinošas zeķubikses, ko akcentē kurpes uz ļoti augstiem papēžiem, vēlāk gandrīz caurspīdīgs plandošs tērps un nobeigumā pat kaut kas līdzīgs kopējam peldkostīmam, no kura tūliņ, tūliņ, šķiet, visu skatieniem izspruks laukā krūtis pilnā apjomā. Tāpat mainās dziedātājas acu ēnas un parūkas - no blondas un zilas līdz viņas dabiskajam matu tonim atbilstošai tumšai.

Tomēr, rādās, Lilija ir labā garastāvoklī un mērķis nav tāds kā Sidam - viņa viegli un bez piepūles, nevainojami dzied dziesmu pēc dziesmas, nenodarot pāri nevienam. Ja vien koncerta apmeklētāju vidū nav tādu, kuriem joprojām cērt ausīs mūsdienu popmūzikā tik ierastās griezīgās elektroniskās skaņas, - brīžiem Lilija atstāj mikrofonu statīvā un pieskandina Brikstonas akadēmiju ar mazu, bet ārprātīgi trokšņainu ierīci, kamēr bundzinieks, ģitāristi un taustiņinstrumentālists skatuves fonā gādā par dzīvās mūzikas pavadījumu.

Milzīgi ekrāni ar projekcijām un bagātīgas gaismu spēles koncertu padara par krāšņu un baudāmu šovu, bet saldajam ēdienam, protams, ir atstātas divas Allenas jaunā albuma dziesmas - Not Fair un Fuck You. Otrās nosaukumu atšķirībā no albumā un radio dzirdētā viņa izdzied bez elegantā skaņu cirkā pārvērstiem pirmā vārda pēdējo trīs burtu apslāpējumiem. Pašās beigās, kūpinot cigareti un aicinot sākt ballīti, Lilija uz skatuves atklāj bāru un tuvāk esošajiem no viņas rokām tiek nevis lodes kā Sida Višesa gadījumā, bet Ginesa alus.

Estrādes komiķa Mike Flower Pops izpildījumā Oasis lielāko hitu Wonderwall laikam gan ir dzirdējis katrs, bet, kolektīvi atstājot Brikstonas akadēmijas zāli, bija ekskluzīva iespēja šo dziesmu dzirdēt varena meiteņu kora izpildījumā, kas nomāca no skatuves puses skanošo par koncerta neglābjamo finālu signalizējošo oriģinālu. Guinness un Oasis Lilijai patīk - par to nav šaubu, bet apgalvojumiem, ka viņa dziesmas vairs nerakstīs un nākamgad pametīs skatuvi vismaz uz diviem gadiem, lai izveidotu savu ierakstu kompāniju un modes preču nomas bodīti, varam tiklab ticēt, kā neticēt. Viņa jau ir pierādījusi, ka darīs, kā gribēs, nevis vadīsies pēc kāda cita norādījumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?