Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Naudas devēja vārdā nosauc teātra zāli

Ideja nosaukt Nacionālā teātra Jauno zāli par O! kartes Jauno zāli ir piesaistījusi skatītāju uzmanību, jo līdz šim sponsoru vārdu Latvijā ir izmantojušas ledus halles vai kinoteātri, bet ne teātri. Nacionālā teātra un SIA Latvijas Mobilais telefons sadarbības līgums paredz atbalstīt inovatīvus projektus, turklāt ne vien izrādes, bet arī vizuālās mākslas, dzejas, dejas, modes, video un citas izpausmes.

Citu Latvijas teātru pārstāvji apsveic šādu sadarbību un neslēpj, ka būtu priecīgi sadarboties ar uzņēmējiem līdzīgās formās. Nacionālā teātra un LMT iniciatīva izraisījusi arī ironiskas atsauksmes sociālajos tīklos, piemēram, ieteikumu Dailes teātrim sekot šim piemēram un nosaukt zāli _smscredit.lv_ vārdā.

Nacionālā teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva pastāstīja, ka līgums noslēgts līdz 2012. gada jūnijam, bet teātris cer uz sadarbības turpināšanu. Projektus izvērtēs līdz 25. augustam un atlasīs vismaz piecus projektus. Jaunie projekti notiks paralēli repertuāra izrādēm, un jau šajā sezonā O! kartes zālē taps gan Pētera Krilova izrāde Lūgšana resnajai tantei, gan Arta Dzērves Tehnoloģiju vakars, dejas izrāde, Kārļa Kazāka projekts 16 stundas pusotrā stundā u.c. Tradicionāli būs arī Muzeju nakts pasākums Dzīvo sajūtu muzejs, kura organizēšanā piedalīsies aktieris Kaspars Zvīgulis. Viņš izteicās, ka zāle ir pateicīga dažādiem eksperimentiem, jo tajā iespējams variēt ar zāles un skatuves izvietojumu. «Piemēram, dejas izrādi, iespējams, ierobežo zemie griesti, bet tas ir labs izaicinājums - apzinoties grūtības, izveidot kaut ko interesantu, ne tādu, ko esam pieraduši redzēt,» izteicās K. Zvīgulis.

Citu teātru pārstāvji šādu sadarbības formu vērtē pozitīvi. «Ir lieliski, ja Nacionālais teātris piesaista idejām bagātus, harismātiskus cilvēkus kā K. Zvīgulis. Mums ir paredzēts līdzīgs projekts, tikai nav formulēts konkrēts nosaukums un nebūs saistības ar vienu konkrētu zāli. Nākamajā sezonā šis projekts sāks darboties. Ar šā brīža finansējumu teātri tādas «ekstras» nevar atļauties,» par sponsoru piesaisti jaunām idejām izteicās Dailes teātra Komunikācijas un mārketinga direktore Indra Rubene. Arī Valmieras teātris labprāt sadarbotos ar sponsoriem vairāk nekā līdz šim, bet teātrim ārpus Rīgas ir daudz grūtāk atrast finansētājus, atzīst teātra direktore Evita Sniedze. «Ļoti normāli ir meklēt veidu, kā pateikt sponsoram paldies. Man nav tiesību izteikt viedokli par cita teātra darbības formām, bet zāles nosaukšana sponsora vārdā nenodara nekādu ļaunumu. Tas, kā iecerēts naudu izmantot, ir ļoti apsveicami,» izteicās E. Sniedze, norādot, ka uz jauno režisoru eksperimentiem publika nebūt nelaužas, taču tie ir vajadzīgi radošu personību attīstībai. Teātros ir ierasts, ka jaunajiem režisoriem sākumā atvēl mazos spēles laukumus. Valmieras teātris sponsoriem pateicību izsaka pirms izrādēm. Teātra ģenerālsponsors ir a/s Valmieras piens, taču pēdējos gados atbalsta summa sarukusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?