Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Svētki Latvijas pilsētās un novados

Pilsētu svētki tiek svinēti jau sen. Vieni no pirmajiem savas pilsētas dzimšanas dienu no 1995. gada sākuši svinēt ventspilnieki, daudziem atmiņā ir krāšņā Rīgas astoņsimtgade. Arī šovasar daudzās pilsētās būs svētki, ir jau tādas, kur paspējuši izpriecāties.

Teritoriālā reforma Latviju sadalījusi jaunos novados, un radusies jauna tradīcija - novadu svētki.

Diena apskata seno novadu Vidzemes, Zemgales, Kurzemes un Latgales plānus šāgada pilsētu svētkiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Talsi (780): Vasaras vidus svinēšanas svētki
2.-3. jūlijs
Diennakts laikā kopā ar sauli tiks izstaigāti «dažādu laiku Talsi», - būs iespēja dejot dažādu stilu un laiku dančus. Uzstāsies vingrotāji, lustēsies bērni un jaunieši, notiks tradicionālie Mazās aviācijas svētki, bet svētku ugunīgākie brīži iecerēti Sauleskalna estrādē koncertā Tals'mūzik' ar talsnieku Intara Busuļa, Lindas Leen, Jāņa Stībeļa, Jolantas Strikaites kopkoncertu. Līdzās Sauleskalnam uzplaiksnīs Starptautiskais ugunsskulptūru festivāls, kurā piedalīsies ugunsskulptūru meistari no Austrijas, Zviedrijas, Turcijas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas. Ugunsliesmas atstarosies strūklaku šovā. Talsnieks mūziķis Raimonds Tiguls uguns un ūdens krāsas ietērps mūzikas skaņās.

Bez nosaukuma

Cēsis (805): Cēsnieku svētki
27.-29. maijs
Cēsnieku svētku vizuālais akcents būs baltā krāsa, kas simbolizēs tīrību, prieku un atbalstu. Svētku norises radījuši un veidojuši paši cēsnieki. Caur senatnīgi romantiskām noskaņām cēsniekus un pilsētas viesus uzrunās un durvis atvērs septiņi Cēsu senākie nami. Māju stāsti skanēs māju pagalmos, pagrabos vai pašā ēkā, viesi namus varēs atrast pēc speciāli sagatavotām kartēm, kas tiks izplatītas svētku laikā.
Īpašas norises bērniem, jauniešiem un cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Cēsnieki savos svētkos saņems dāvanu - vasaras brīvdabas izstāžu zāli Baltais kubs.

Bez nosaukuma

Alūksne (900): 900. vasara
5.-7. augusts
Alūksnē pilsētas svētkus 900. vasara svinēs senā Atzeles novada deviņsimtgades noskaņā. Vasaras enerģiskums, spilgtums un krāsainība ir šo svētku programmas atslēgas vārdi.
Piektdienas vakarā svētku apmeklētāji varēs sadziedāties ar Lauri Reiniku un Alūksnes un Apes novadu koriem, bet vēlāk laustēties ballē. Sestdien būs tradicionālais amatnieku tirgus, koncerti Jaunās pils parkā, citas atrakcijas lieliem un maziem.

Bez nosaukuma

Jelgava (746): Es mīlu Jelgavu!
24.-29. maijs
Svētkus sāks svinēt ar lustēm kopā ar folkloras kopu Dimzēns, un ar Danču kluba gādību visi varēs izdejoties Kultūras nama deju zālē. Lielajā zālē būs svētku ieskaņas koncerts Veltām dančus Jelgavai. Piektdien pulksten 17 no O. Kalpaka ielas sāksies pilsētas svētku gājiens Es mīlu Jelgavu!.
Jau par tradīciju kļuvusi Amatu diena, kas speciāli izveidotās amatnieku ielās Hercoga Jēkaba laukumā 28. maijā pulcē simtiem amatnieku un mācekļu, bet pulksten 20 Uzvaras parkā notiks svētku koncerts, kurā piedalīsies Ivars Galiņš un grupa Laikā pirms..., Madara Rubene, Katrīne Bindre, Most Wanted Dance Studio un grupa Labvēlīgais tips. Pēc koncerta ap pulksten 23.30 - pirmais Latvijā veidotais strūklaku šovs ar gaismas vizuālajiem efektiem un muzikālo pavadījumu.
29. maijā - Olimpiskajā centrā latviešu tradīcijas mūsdienu deju lieluzvedumā Jāņu nakts mistērija Lielupes krastā.

Bez nosaukuma

Daugavpils (736): Mana pils - Daugavpils
10.-12. jūnijs
Svētki veltīti pilsētas jaunatnei un bērniem. 10. jūnijs būs Daugavpils diena, kad pulksten 16 pie Daugavpils Olimpiskā centra sāksies Olimpiskā skrējēju diena. Vēlāk notiks jauniešu īsfilmu parāde un Marijas Naumovas koncerts.
11. jūnijs - Jaunatnes diena, kad no pulksten 11 līdz vakaram jauniešu radošie kolektīvi sniegs koncertus Vienības laukumā, Dubrovina parkā un Rīgas ielā. Būs skatāma fotoizstāde, ielu basketbola turnīri, bet pie Ledus halles notiks ielu kultūru festivāls Urbanstyle 2011. Vakarā varēs vērot svētku uguņošanu un līdz rītam piedalīties dīdžeju parādē Olimpiskajā centrā.
12. jūnijs - Bērnu diena, kad visus priecēs bērnu radošie kolektīvi.

Bez nosaukuma

Tukums (576): Uz Tukumu pēc smukuma
15.-17. jūlijs
15. jūlijā visi varēs meklēt smukumu, gan skatoties uz citiem, gan izrādot sevi, piemēram, zaļumballē, bet pulksten 20 Brīvības laukumā Samanta Tīna sniegs savas šovprogrammas Auga, auga rūžeņa tūres noslēguma koncertu. 16. jūlijā rīts sāksies viduslaiku noskaņās pie Pils torņa, visas dienas garumā būs vokālo ansambļu uzstāšanās, Tukuma estrādes ansambļu salidojums Tukuma ritmi 2011, lielais deju koncerts, kā arī dažādu izstāžu atklāšana.
17. jūlijs būs smukākā diena ģimenei ar velobraucienu Iepazīsti Tukuma veloceliņus!, Gardajiem svētkiem, kad notiks gardumu ēšanas un dzeršanas sacensības un jautrās stafetes.

Bez nosaukuma

Ventspils (721): Es dziedu - ziedu tev
5.-7. augusts
Svētku ieskaņā 2. augustā teātra namā Jūras vārti būs iespējams noskatīties P. Čaikovska operu Jevgeņijs Oņegins. 5. augustā ekumeniskais dievkalpojums Nikolaja evaņģēliski luteriskajā baznīcā, torņa mūzikas koncerts un Ventspils pilsētas domes balvu pasniegšanas ceremonija. Livonijas ordeņa pilī šajā dienā norisināsies Starptautiskais Amatniecības forums.
Svētku neatņemama sastāvdaļa būs Baltijas ziedu paklāju festivāls.
6. augusts - tradicionālais svētku gājiens, Ventspils amatiermākslas kolektīvu koncerts Lielajā laukumā, Grāmatu svētki Rātslaukumā, Pūcesspieģelības Livonijas ordeņa pilī un Amatniecības foruma prezentācijas Amatu mājā. Neiztrūkstoši būs arī svētku noslēguma koncerts un uguņošana, pēc kuras būs iespējams atpūsties ballē Reņķa dārzā un atvērtās nakts pasākumā Pludmales akvaparkā.
7. augustā - Amatu diena Piejūras brīvdabas muzejā, krāšņi svētku pasākumi bērniem Bērnu pilsētiņā un Bērnu parkā Fantāzija. Svētku noslēgumā teātra namā Jūras vārti būs iespējams noskatīties U. Prauliņa vēsturiskās operas Opera Fieta pirmizrādi, kuru iestudē kamerkoris Ventspils sadarbībā ar Collegium Musicum Rīga.

Bez nosaukuma

Līvāni (85): Uzsmaidi savai pilsētai!
22.-24. jūlijs
22. jūlijā ar moto «Augšām cēlās Gaismas pils!» atklās rekonstruēto Līvānu novada domes bibliotēku, bet vakarā Tradīciju laukumā apbalvos Līvānu Goda pilsoni. Svētku laikā būs plaša sporta programma lieliem un maziem, bet 23. jūlijā no pulksten 15 līdz 19 notiks Latvijas spēkavīru čempionāts. No pulksten 13 visi varēs nokļūt Tirgoņu ielā (Domes iela 3), kur darbosies Līvānu novada uzņēmēju tirdziņš, kā arī notiks labdarības akcija Tiksimies pie strūklakas!, kuras laikā tiks vākti ziedojumi strūklakas izveidei Līvānos, būs iespēja laimēt uzņēmēju sarūpētās balvas.
Vakarā no novada domes sāksies lielais svētku gājiens, kuru ieskandinās pūtēju orķestris un pašdarbības kolektīvi. 23. jūlija pusnaktī pirmo reizi Latgalē 722 dzirkstis 85. dzimšanas dienā - uguņotāju šovs.

Rīga (810): Dzīvā Rīga

19.-21. augusts
Rīgas svētku devīze ir «Dzīvā Rīga». Svētkos tiks cildināti Meistari. Viņu iedvesmoti rīdzinieki veidos meistardarbus lielās un mazās pilsētas ielās.
Dziesmā un dejā, Mežaparka Lielajā estrādē, koncertā Meistars. Dziesma. Leģenda vienosies tūkstošiem koru dziedātāju, simtiem dejotāju un pūtēju orķestru dalībnieku no visas Latvijas. Koncerta mērķis - parādīt meistaru veikumu visplašākajā amplitūdā no amatu darbnīcām līdz mākslas templim - lielajai estrādei, kurā kāps Vispārējo latviešu dziesmu svētku virsdiriģenti tandēmā ar tautā iemīļotiem komponistiem.

Bez nosaukuma

Salaspils (825): Salaspils novada svētki
24.-29. maijs
Šajā jubilejas gadā ir izcils notikums - izdota vēsturnieces Lilitas Vanagas sarakstītā grāmata par Salaspils novadu, un 27. maijā notiks grāmatas Salaspils novads. Gadsimtu hronoloģija. 9. g.t.pr.Kr. - 21. gs. atklāšanas svētki. Svētku ieskaņā kopā pulcēsies labākie skolēni, viņu skolotāji, vecāki un draugi, lai sveiktu izcilniekus. Savā gandarījumā par sasniegto dalīsies topošie mūziķi, sniedzot mācību gada noslēguma koncertu Mūzikas un mākslas skolā. Līvzemes iela pārtaps par omulīgu un prieka pilnu vietu kā lieliem, tā maziem.
28. maija vakarā par pasākuma norises vietu izvēlēta Salaspils pludmale pie Sv. Jura baznīcas drupām. Iecerēts savdabīgs ceļojums vēsturē no senākajiem laikiem līdz mūsdienām. Īpašu noskaņu ar mūzikas palīdzību uzburs dūdu un bungu grupa Auļi un līvu koris Loja.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?