Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Vilinās ar šprotēm, sukādēm un zefīru

 Vilinās ar šprotēm, sukādēm un zefīru

Ziņa, ka Latvijas stends būs starptautiskā izstādē jeb Berlīnes Zaļajā nedēļā, pati par sevi nav unikāla - mūsu uzņēmēji šādās izstādēs piedalās jau daudzus gadus. Tomēr interesanti, ka šogad izstādē rāda nevis to, ko paši uzņēmēji grib, bet to, kas atlasīts Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūta veiktajā iedzīvotāju aptaujā.

Nacionālo produktu izlasē jeb grozā iekļautas a/s Brīvais vilnis ražotās Rīgas šprotes, a/s Rīgas piensaimnieks biezpiena sieriņš Kārums un kausētais siers Dzintars, SIA Lāči ceptā Īstā rupjmaize, SIA Staburadzes konditoreja torte Cielaviņa un vaniļas zefīrs, SIA Very Berry lielogu dzērveņu sukādes, bet no dzērieniem uz Berlīni vedīs Rīgas melno balzamu, Užavas gaišo alu un Iļģuciema kvasu.

Manis sastaptie cilvēki nosauc dažādus produktus. Broņislava dzīvo no nelielas pensijas un nevar atļauties to, kas ir veikalā. Tāpēc viņa atturas komentēt, kādus pārtikas produktus varētu vest citiem. «Agrākajos laikos bija piena un gaļas produkti, bet tagad es nezinu,» viņa prāto. Kāda kundze, kura negrib filmēties un nosaukt savu vārdu, salīdzina pagājušos laikus ar tagadni - agrāk bijuši ļoti labi piena produkti un siers, bet tagad esot kļuvuši sliktāki. Toties Ievai saraksts uzreiz ir gatavs - tie būtu kartupeļi, piparkūkas, Rīgas balzams, zāļu tējas, medus, rieksti, piena produkti, īpaši sieriņš Kārums un Rūjienas saldējums, Laimas konfektes, īpaši Serenāde, kā arī dārzeņi: «Esmu bijusi ārzemēs, un ārzemju draugi ir braukuši pie manis. Viņiem patīk Latvijas ēdieni, un viņus pārsteidz, cik tie ir tīri, bez konservantiem.» Sieriņu Kārums un Jāņu sieru kā pirmos savā sarakstā iekļautu Vjačeslavs, kurš vēl nosauc rupjmaizi, īpaši Lāču maizi. Viņš uzskata, ka mūsu pārtika ir bioloģiski tīra, ko Eiropa novērtē. Veikalā viņš meklē Latvijā ražotu pārtiku, lai arī tā reizēm ir dārgāka. Inta sākumā šaubās, tad nosauc Rīgas piena kombināta produkciju un Laimas šokolādes. Viņai ir žēl, ka Latvijas pārtika bieži vien ir dārgāka, tomēr uzskata, ka tā ir konkurētspējīga Eiropā. Vera slavē biezpienu, bet Latvijā ražotos sierus ne, jo viņai šķiet, ka tie ir nepietiekami nogatavināti. «Es pienu nedzeru, tikai kefīru un biezpienu, tie man patīk,» viņa spriež.

Interesanti, ka neviens no manis sastaptajiem Imantas iedzīvotājiem nenosauca alkoholiskos dzērienus, kas arī būs uz Berlīni vedamajā grozā. Izstāžu stendos bieži vien tieši alkohols ir tas, kas izraisa lielu burzmu. Katrā ziņā Latvijas grozs mums sarkt neliks, un gribas cerēt, ka tas izraisīs arī tā saucamo gastronomisko tūristu interesi. Lai brauc pie mums un nobauda arī tos pārtikas produktus, kuri šoreiz palikuši ārpus groza.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?