Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Iznākusi Signes Viškas un Elīnas Brasliņas bilžu grāmata Kate, kas gribēja kļūt par vectēvu

Bērnu grāmatu izdevniecība Liels un mazs laidusi klajā bilžu grāmatu pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem un viņu ģimenēm Kate, kas gribēja kļūt par vectēvu, ko uzrakstījusi Signe Viška un ilustrējusi Elīna Brasliņa, informēja izdevniecības pārstāve Alīse Nīgale.

Grāmata stāsta par aizrautīgo un apņēmīgo Kati un viņas mierpilno vectēvu. Mazajai meitenei piemīt temperaments un vēlme nekavējoties rīkoties, lai piepildītu savas ieceres. Lēmumu pieņemšana viņai neprasa liekas pārdomas. Taču viņa apbrīno vectēva prasmi dzīvot rāmi un mierīgi, ieturot nemainīgu dzīves ritmu. Šo vecuma viedo vienkāršību Kate sauc par "vectēvu pasauli" un vēlas būt tajā piederīga, tādēļ atrod asprātīgus paņēmienus, lai ārēji līdzinātos vectēvam. Vectēvs pieņem šos spēles noteikumus un ļauj meitenei justies kā "īstam vectēvam".

Šī grāmata ir Signes Viškas (1997) debija bērnu literatūrā. Autore studējusi vācu filoloģiju un piedalījusies Literārās akadēmijas darbnīcā, ko vadīja Inga Žolude. Viņa tulko, raksta stāstus, un kopš 2019. gada darbojas Radio NABA.

Māksliniecei Elīnai Brasliņai jau ir pieredze "ātras dabas un straujas rīcības" meiteņu tēlu veidošanā: tādas ir gan viņas Mimmi no animācijas filmas un komiksa Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi, gan detektīve Poga no Luīzes Pastores grāmatu sērijas Mākslas detektīvi. Katei viņa atradusi neatkārtojamu, spilgtu vizuālo raksturojumu, kam palīdz izvēlētā krāsu zīmuļu tehnika – vairākkārt pārvelkot līnijas, ilustrācijās radīts dinamikas un ņirboņas iespaids. Mazā Kate ir īsts sprādziens, bet viņas vectēva lielais augums ar to kontrastē un pauž mieru.

Vairāk: www.lielsmazs.lv.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja