Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Mammu, es tevi mīlu ieguvusi galveno balvu Malmes jauniešu un bērnu filmu festivālā

15.martā spēlfilma Mammu, es tevi mīlu (režisors Jānis Nords) Zviedrijā saņemusi Malmes starptautiskajā jauniešu un bērnu filmu festivālā _Buff 2014 _galveno balvu - _Grand Prix, _informēja filmas producente Alise Ģelze.

Marta sākumā filma ieguva īpašu žūrijas balvu Kanādas startrautiskā bērnu kino festivālā FIFEM Montreālā.

Spēlfilma Mammu, es tevi mīlu turpina apceļot starptautiski nozīmīgus kino festivālus un šobrīd ir ieguvusi jau divpadsmit kino balvas Eiropā (Vācija, Šveice, Beļģija, Zviedrija, Dānija, Čehija, Baltkrievija), ASV (Losandželosa), Kanādā, Tuvajos austrumos (Izraēla) un Āzijā (Indija).

Filmas starptautiskie panākumi ir nenoliedzams apstiprinājums tam, ka vienkārši, mūsdienīgi un meistarīgi izstāstīts stāsts uz kino ekrāna spēj aizkustināt jebkuru skatītāju, nešķirojot tā nacionālo vai teritoriālo piederību, un filmas kvalitātes vienlīdz novērtē pašmāju skatītāji un kino profesionāļi visā pasaulē.

Starptautiski gūtā atzinība ir sekmējusi filmas atpazīstamību pasaulē un jau šobrīd filma ir izrādīta vairāk kā 70 starptautiskos kino festivālos (Eiropā, Austrālijā, Āzijā, Dienvidamerikā, Ziemeļamerikā, Austrālijā). Par filmu recenzijas raksta pasaules nozīmīgākie kino izdevumi un digitālie mediji (Screen, Indiewire, Variety, Hollywood Reporter, u.c.). Filmas izplatīšanas tiesības ir iegādājusies Dienvidkoreja un Islande.

Pirmie filmas panākumi bija aizvadītā gada 11.februārī, kad tā piedzīvoja pasaules pirmizrādi starptautiski nozīmīgā kino festivāla Berlinale sadaļā Generation Kpluss, un ieguva starptautiskās žūrijas balvu Grand Prix kā labākā spēlfilma.

Latvijas kinoteātros filmu noskatījušies vairāk kā 40 000 skatītāju. Jau pirmās izrādīšanas sešas nedēļas filma stabili noturējās piecu skatītāko filmu topā lielākajos Rīgas kinoteātros – Kino Citadele, Cinamon, Splendid Palace un Multi kino.

Aizvadītajā gadā ekspertu komisija no Latvijas filmu izvirzīja ASV Kinoakadēmijas Oskara balvas nominācijai Labākā ārzemju filma.

Mammu, es tevi mīlu ir dinamisks attiecību trilleris par trīspadsmitgadīgu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Kāda šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu nedēļu Raimonda dzīvē. Raimonds aizbēg no mājām, iekuļas apšaubāmā afērā ar lokālo prostitūtu, nonāk policijas redzeslokā un visbeidzot atrisina samilzušo konfliktu gan ar mammu, gan savu labāko draugu.

Filma Mammu, es tevi mīlu Jāņa Norda otrā spēlfilma. Viņš ir arī tās scenārija autors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja