Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Splendid Palace rādīs šī gada Eiropas Kinoakadēmijas balvai nominētās filmas

No 22. novembra Splendid Palace varēs skatīties šī gada Eiropas Kinoakadēmijas balvai nominētās filmas.

"Eiropas kino gada kulminācija tuvojas ar apziņu, ka māksla, kaut arī reizēm neērta, provocējoša un sāpinoša - ir triumfējusi. Eiropas filmu akadēmijas balvai šogad izvirzītas sešas drāmas un četras cienījamas komēdijas, kas gaida gudru kinoskatītāju. Un mēs tādi esam! Audzināsim savu kino pašapziņu, ļausimies emocijām, jo Eiropas kino esam arī mēs! Mums ir vēl dažas nedēļas laika, paspēt noskatīties vēl neredzēto, lai sekotu intrigai, kuras no 2013. gada Eiropas filmām pretendē uz vietu jaunlaiku kino vēsturē. Galu galā nākošgad sarkanie paklāji tiks izritināti Rīgā," saka kinokritiķe Daira Āboliņa.

Kinoteātrī Splendid Palace būs iespējams noskatīties lielāko daļu no filmām, kas šogad nominētas prestižajai Eiropas kino balvai – Dižais skaistums (The Great Beauty, režisors Paolo Sorrentīno, Itālija); Zils ir vissiltākā krāsa. Adele: 1. un 2. daļa (La vie d'Adèle, rež.Abdellatīfs Kešišs, Francija); Oh Boy! (Oh Boy!, rež. Jans Ole Gersters, Vācija); Pārrautais aplis (The Broken Circle Breakdown, rež. Fēlikss van Grūningens, Beļģija) – filma uz ekrāniem no decembra; Es esmu uzbudināts (I'm so excited!, rež. Petro Almodovars, Spānija); Mājā (Dans la Maison, rež.Fransuā Ozons, Francija); Mīlestība ir viss, kas jums vajadzīgs (Love Is All You Need, rež.Susanne Bīra, Dānija) un Hanna Ārente (Hannah Arendt, rež. Margarēte fon Trota, Vācija, Luksemburga, Francija, Izraēla).

Pirms divām nedēļām tika paziņotas nominācijas šī gada Eiropas kino balvai, vislielāko nomināciju skaitu – piecas (Labākā Eiropas filma, Labākais Eiropas režisors, Labākā Eiropas aktrise, Labākais Eiropas aktieris, Labākais scenārijs) piešķirot beļģu režisora filmai Pārrautais aplis. Četras nominācijas (Labākā Eiropas filma, Labākais Eiropas režisors, Labākais Eiropas aktieris, Labākais scenārijs) saņēmusi filma Dižais skaistums. Pa trim nominācijām piešķirtas Fransuā Ozona Mājā, Labākais piedāvājums un Anna Kareņina (Anna Karenina, rež. Džo Vraits, Lielbritānija). Divas nominācijas (Labākā Eiropas filma, Labākais Eiropas režisors) – Zils ir vissiltākā krāsa. Adele: 1. un 2. daļa un Oh Boy! (Labākā Eiropas filma, Labākais Eiropas aktieris), nominācija Labākā Eiropas aktrise arī Barbarai Zukovai par galveno lomu filmā Hanna Ārente. Nominācija Labākā Eiropas komēdija – Pedro Almodovara filmai Es esmu uzbudināts! un režisores Susannes Bīras filmai Mīlestība ir viss, kas jums vajadzīgs.

Eiropas kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonija notiks 7. decembrī Berlīnē. Tās laikā balvas par mūža ieguldījumu saņems arī franču aktrise Katrīna Denēva un režisors Pedro Almodovars.

Vairāk par Eiropas Kinoakadēmijas balvu - 14. novembra KDi Ditas Rietumas rakstā Pēc gada Rīgā. Lokāli un personiski

Atsevišķas filmas Splendid Palace tiks izrādītas tikai dažos seansos. Aktuālais repertuārs: www.splendidpalace.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja