Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Imanta Auziņa 75 gadu jubilejas sarīkojums Viss turpinās

Šovakar plkst.18 Ojāra Vācieša muzejā notiks dzejnieka, tulkotāja un literatūrkritiķa Imanta Auziņa 75 gadu jubilejas sarīkojumu Viss turpinās, informējMemoriālo muzeju apvienības sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Zobena.Auziņa dzimšanas dienas īstais datums ir 13.novembris. Gan Auziņš, gan dzejnieks Ojārs Vācietis ir 13.

novembra bērni, taču Vācietis ir četrus gadus vecāks un viņš ir arī Auziņa dzejas skolotājs.Gandrīz ik gadu savu īsto dzimšanas dienu Auziņš aizvada Ojāra Vācieša mājās, godinot un vienmēr ar lielu cieņu atceroties Vācieti. Arī šogad Vācietim veltītajā dzimšanas dienas sarīkojumā Auziņš bija tur. Tāpēc pats savu dzimšanas dienu dzejnieks atzīmēs 21.novembrī, un šoreiz pamatoti un pelnīti tiks godināts un sveikts par bagātajā radošajā mūžā paveikto - vairāk nekā divdesmit dzejas krājumi, tēlojumi, apceres un atmiņas, neskaitāmi atdzejojumi, stāstīja Zobena.Īpaši izceļams 1968.gadā iznākušais dzejoļu krājums Skumjais optimisms, kas reizē ar Vācieša, Vizmas Belševicas, Knuta Skujenieka un citu dzejnieku balsīm bija patiess iekšējs protests stagnējošajam gaisam latviešu kultūrā.Nepārvērtējams ir arī Auziņa devums atdzejā. Viņš sastādījis arī krievu un ukraiņu dzejas antoloģijas.Savu 75.dzimšanas dienu Auziņš sagaidīs ar triju grāmatu atvēršanu - dzejnieka dzīvesbiedre Irīna Cigaļska ir uzrakstījusi grāmatu par Auziņu, tā iznāks apgādā SolVita, apgāds Zvaigzne ABC laiž klajā viņa jaunāko dzejas krājumu Zem zibens zelta saivas, bet Poligrāfijas Infocentrs izdevis Auziņa bērnu dzejas grāmatu.Auziņš beidzis Latvijas Valsts universitātes Vēstures un filoloģijas fakultāti. Strādājis laikrakstā Literatūra un Māksla un Padomju Jaunatne, literatūras žurnālā Karogs un Daugava, izdevniecībā Liesma. No 1968.gada līdz 1971.gadam viņš bijis Latvijas Rakstnieku savienības valdes radošais sekretārs, no 1989.gada līdz 1992.gadam - Rakstnieku savienības priekšsēdis.Auziņš 1977.gadā ir saņēmis LPSR Valsts prēmiju, 2001.gadā apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni. Viņš ir Viļa Plūdoņa prēmijas un Ojāra Vācieša prēmijas laureāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja