Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Iznācis latviešu autoru fantāzijas un fantastikas stāstu krājums Zilie jūras vērši

Apgādā_ Zvaigzne ABC _iznācis otrais latviešu fantāzijas un fantastikas oriģinālstāstu kopkrājums ar nosaukumu Zilie jūras vērši, informēja izdevniecības pārstāve Kristīne Ilziņa. Tā atvēršanas svētki notiks piektdien, 13. februārī, plkst. 17 apgāda _Zvaigzne ABC _prezentāciju zālē (K. Valdemāra ielā 6).

2014. gada pirmajā pusē apgāds Zvaigzne ABC izsludināja otro fantāzijas, fantastikas un šausmu stāstu konkursu Sapņu laiks. Pirmais šāda veida stāstu konkurss norisinājās 2012. gadā, un tajā uzvarējušie stāsti tika publicēti fantāzijas un fantastikas stāstu krājumā Purpura karaļa galmā.

Rakstītāju atsaucība arī jaunajam konkursam bija liela, un apgādam tika iesūtīti vairāk nekā astoņdesmit stāsti, kuri pārliecināja par autoru iztēles lidojumu: stāstos darbojās roboti, eņģeļi un raganas, darbība notika gan daudzus tūkstošus tālā nākotnē, gan alu laikmetā, gan pilnīgi nepazīstamās pasaulēs, gan tepat Rīgas ielās. Konkursā piedalījās gan pazīstami un sevi literatūras pasaulē jau apliecinājuši rakstnieki (piemēram, Ieva Melgalve, Ilze Eņģele, Jānis Valks), gan jauni autori, kuriem iesniegtais stāsts bija debijas darbs.

Noslēdzoties izvērtēšanai, žūrija publicēšanai izvirzīja kopumā divdesmit fantāzijas un zinātniskās fantastikas stāstus. Zilie jūras vērši – tāds ir nosaukums arī vienam no krājumā ievietotajiem stāstiem. Taču grāmatas lasītājs varēs uzzināt ne tikai to, kas ir zilie jūras vērši un kur tādi sastopami, bet arī to, kā pareizi sarunāties ar bazilisku, vai Saeimā tiešām ieperinājušies citplanētieši, ar ko nodarbojas SIA Harons, kas spokojas Torņakalna baznīcā un kā vislabāk uzsākt biznesu ar laika mašīnas palīdzību, kā arī daudz ko citu. Latviešu autoru iztēles bagātīgais spiets ir radījis gan dramatiskus un aizkustinošus, gan humoristiskus un pārdomas rosinošus darbus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja