Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Jaunākais kino teātros: Rietumas skats

Kino kritiķe Dita Rietuma vērtē (piecu zvaigznīšu sistēmā) jaunākās filmas Latvijas kinoteātros.Skārdnieks, drēbnieks, zaldāts, spiegs Retro stila «spiegu gabals», kas izraisa, manuprāt, mazliet pārspīlētu sajūsmu plašās rietumu kritiķu masās. Nevainojama aukstā kara laika sajūtas un izlūku un spiegu vides rekonstrukcija, lieliski aktierdarbi – īpaši britu aktieru Gērija Oldmena un Kolina Fērta veikums. Nenoliedzami labs stilizācijas paraugs ar sazarotu, sarežģītu norišu shēmu. Ja ar to ir gana, gūsiet baudu!*Kontrabanda * ***

Neslikts Holivudas vidusmēra produkts, kura kvalitāti garantē spriedzes pilnais scenārijs – stāsts par atbildības motivētu ekskontrabandistu (Marks Vālbergs), kurš spiests ķerties pie veciem niķiem, lai glābtu ģimeni. Tas ir arī pagodinājums Eiropas kino, jo ir 2008. gada Īslandes filmas Reikjavīka–Roterdama rimeiks, ko veidojis Baltasars Kormakurs - viens no īslandiešu filmas aktieriem.

Habemus papam * * * *

Viena no pērnā gada Kannu kinofestivāla konkursa filmām, kuras režisors – Itālijas  dzīvais klasiķis Nanni Moreti – maijā ieņems Kannu festivāla žūrijas priekšsēža godpilno posteni. Habemus papam ir eleganta, asprātīga, precīzu, absurda ietonētu detaļu pārpilna komēdija par varas spēlēm Vatikānā un, protams, ne tikai tur. Vienā no lomām - pats Nanni Moreti.

Tumsas pasaule * *

Britu aktrisei Keitai Bekinseila liela diena – sinhroni parādījušās divas filmas ar viņas piedalīšanos (otra ir Kontrabanda). Par spīti faktam, ka Tumsas pasaule ir Keitas Bekinseilas zīmols (līdzīgi kā Milai Jovovičai Resident Evil), kas piedzīvojis jau ceturto iemiesojumu filmā, šīs filmas kvalitātes, iespējams, spēj novērtēt vien vampīru trilleru fani.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja