Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Pirmizrādi piedzīvos Ivo Brieža Filma

Kinoteātrī Splendid Palace 30. martā plkst.19 pirmizrādi piedzīvos režisora Ivo Brieža veidotā eksperimentālā spēlfilma Filma, portālam Kulturasdiena.lv vēsta filmu studijas Mistrus Media producente Inese Boka-Grūbe.Ivo Briedis, kurš plašāk pazīstams kā dramaturgs, pirmo reizi iejuties režisora tēlā, filmas formātam pielāgojot savu tāda paša nosaukuma lugu.

Filmas uzņemšanas darbi notika Vecpiebalgas pagasta Dzērbenē, kur desmit dienu laikā tapa materiāls 40 minūšu filmai.Filma ir stāsts par trīs jauniem vīriešiem, kuri dodas uz vientuļu lauku māju, lai nedēļas laikā uzņemtu filmu, kas viņus padarīs par ievērojamiem cilvēkiem. Nevienam no viņiem nav iepriekšējas pieredzes, taču ir vajadzība mainīt dzīvi. Viņi izmēģina dažādas pieejas kinomākslai, taču neviens no šiem ceļiem neizskatās pārliecinošs. Komanda nokļūst radošā strupceļā, taču likme ir pārāk liela, lai tik ātri padotos. Cerot uz otra talantu atraisīšanu, aizvien vairāk laika paiet, vienam otru ietekmējot. Atklājas viņu līdz šim neredzamās rakstura šķautnes, kas tikai sarežģī attiecības un filmas veidošanu. Drīz katrs ir pats par sevi, viens ar kailajām vājībām un nākotnes perspektīvām. Kad eksperiments jau šķiet pilnīgi izgāzies, tad viens no viņiem tiek atrasts miris.

Filma ir izvirzīta Latvijas nacionālā filmu festivāla Lielais Kristaps 2012 nominācijai Labākā īsmetrāžas spēlfilma.

Filmā lomas atveido Toms Auniņš, Pēteris Nebars un Normunds Griestiņš, galvenais operators ir Andrejs Rudzāts, skaņu operators - Normunds Kļaviņš, māksliniece - Kristīne Plūksna, režijas konsultante - Māra Ķimele, režisora pirmā asistente - Daiga Livčāne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas gaidāms kim? jaunajā mājvietā Hanzas ielā 22

Plašas telpas laikmetīgās mākslas izstādēm, izglītības centrs un Latvijā pirmā starptautiska mēroga rezidenču un studiju programma – Kim? Laikmetīgās mākslas centrs aicina iepazīties ar nāk...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja