Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Šogad Arsenāla fokusā nonācis Dienvidaustrumāzijas kino

Vizuāli spilgtais un eksotiski nepieradinātais Dienvidaustrumāzijas kino šogad izraudzīts par starptautiskā kino festivāla Arsenāls fokusu.

Dienvidaustrumāzijas kino programmā ir filmas, kas pēdējo gadu laikā tapušas Filipīnās, Taizemē, Malaizijā, pamazām iekaro arī Eiropas kino festivālus, vienlaikus spējot saglabāt eksotisko pievilcību un savdabīgu skatu uz lietām, parādībām un cilvēkiem, portālam Diena.lv stāsta Arsenāla Preses centra pārstāve Laura Lizuma.

Dienvidaustrumāzijas neatkarīgais kino ir izteikti lokāls – ne tik daudz stila, estētikas vai uzņemšanas specifikas, bet gan izraudzītās vietas ziņā. Cilvēka nepastarpinātā saikne ar zemi, dabu, dzīvesveidu un ticību kļūst par kinostāsta pamatakmeni, kuru velt tālāk pa balto smilšu pludmali, aplipinot ar pārdabiskiem stāstiem un krāšņām ikdienas metaforām.

Arsenāla fokusa programmā iekļautas piecas Dienvidaustrumāzijas reģionā tapušas un šo reģionu raksturojošas filmas. Sasaistē ar dabu un pārdabisko ir Taizemē tapušās filmas Hi - So un Ikdienišķs stāsts, kas tiecas cilvēku uzlūkot kā kosmopolītiskas sabiedrības daļu, savukārt filipīniešu režisora Aurejus Silito vizuāli spilgtā filma Busongs saglabā izteikti lokālu un personisku skatījumu uz apkārt esošo un notiekošo.

Gads bez vasaras vietas izjūtas ziņā ir filma, kas skaidri norāda uz Dienvidaustrumāzijas reģiona kino savdabību - bērnības fantāzijas, nepieradinātas dabas skaistums un ik brīdi klātesošie senču gari. Brilante Mendoza filmā Vecmāmiņa atklāj dzīvesgudras sievietes stāstu par nabadzību un izdzīvošanas alkām, kas tomēr aizvien piekāpjas ģimenes vērtību un neaptraipītas sirdsapziņas priekšā.

Starptautiskais kino festivāls Arsenāls norisināsies no 10.līdz 18.septembrim kinoteātros Citadele un K Suns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja