Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Staro Rīga laikā var apskatīt 42 m garu gaismas tiltu

Gaismas festivāla Staro Rīga gaismas projekts Tilts, kas savieno ir Lattelecom veidots no 1000 m LED diožu caurulēm un 234 m2 liela LED lampu tīkla, un tā kopējais garums pāri pilsētas kanālam ir 42 m.

Tilts tika uzstādīts trīs diennakšu laikā, izmantojot pontona tilta konstrukciju ar kopējo trošu garumu vairāk nekā viens kilometrs,  un tā būvniecībā piedalījās astoņpadsmit cilvēku komanda. Tilta augstums ir astoņi metri, bet tilta apakšējā mala ir pusotra metra augstumā no kanāla ūdens virsmas. Projektā izmantoti elektrības kabeļi ar kopējo garumu pusotrs kilometrs. Ik pēc konkrēta laika posma tilts secīgi pa posmiem ieslēdzas, veidojot īsu gaismas uzvedumu – gaismas tilta parādīšanos pāri kanālam, atklājot tilta filozofisko būtību – savienot.

"Tilts jau izsenis ir mīlētāju simbols - zem tilta sniegts skūpsts nesot laimi, bet, šķērsojot tiltu pirmo reizi, jāiedomājas vēlēšanās, kas vēlāk, iespējams, piepildās. Šis ir daudz iespaidīgāks tilts. Tas ne vien iedarbina mūsu iztēli, bet arī dod vēstījumu par neierobežotām iespējām," atzīst nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja un festivāla idejas autore Diāna Čivle.

Gaismas projekts Tilts, kas savieno ir dāvana visiem Rīgas iedzīvotājiem un viesiem Latvijas 94. dzimšanas dienā. Tilts atrodas Rīgas kanālā pie Brīvības pieminekļa un būs apskatāms līdz 18.novembrim.

Ikviens interesents tiek aicināts piedalīties Lattelecom konkursā: nofotografēties pie tilta, uzlikt bildi uz Lattelecom Facebook sienas vai ietvītot bildi ar atsauci uz Lattelecom. Bildes var sūtīt līdz 19. novembrim (ieskaitot). Konkursa rezultāti tiks pasludināti 22. novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja