Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Galerijā Zazī atklās Aivara Liepiņa fotogrāfiju izstādi Es ieraudzīju...

Fotomākslas galerijā Zazī no 15. augusta līdz 14. septembrim būs apskatāma Aivara Liepiņa fotogrāfiju izstāde Es ieraudzīju... (pie Andreja Rjazaņā), pavēstīja galerijas pārstāve Inese Katrīna Zača.

Vilnis Auziņš par Aivara Liepiņa izstādi ir teicis: "Attēlu kolekcijai nav ticis uzstādīts kāds īpaši pragmātisks estētiski konceptuāls mērķis. Savai pieredzei un profesionālajai intuīcijai Aivars ir atstājis brīvas rokas. Viņš lieto fotoaparātu kā acs turpinājumu. Krievijā ieraudzīto attēlu kopa attaisno to, kādēļ fotogrāfija un it īpaši melnbaltā ir pārdzīvojums pašam tās radītājam un skatītājiem. Stāsts ir par cilvēka esību, par tās laicīgumu, par līdzību ar gaismas zibsni. Tajā pašā laikā šīs esības izpausmes ir apliecinājums kādām mūžīgām un nemainīgām vērtībām. Stāsts ir vienkāršs un tajā pašā laikā kā bezgalīga ceļojuma impulss katra skatītāja garīgajai pieredzei."

Aivars Liepiņš fotografēt sāka 1973. gadā, studējot žurnālistiku Latvijas Valsts universitātē. Kopš 1977. gada Aivars Liepiņš strādājis par štata fotogrāfu - žurnālā Draugs un dažādās avīzēs, šobrīd – laikrakstā Diena. Aivars Liepiņš ir viens no foto ziņu aģentūras A.F.I. dibinātājiem. Viņš vairākkārt atzīts par labāko preses fotogrāfu Latvijā un saņēmis balvu Preses nagla. 1992. gadā Aivars Liepiņš bija to 30 Eiropas fotogrāfu skaitā, kuri nominēti Lielbritānijas Fox Talbot balvai.

Aivara Liepiņa izstāde Es ieraudzīju... tiks atklāta trešdien, 15. augustā plkst. 18, fotomākslas galerijā Zazī Rīgā, Dzirnavu ielā 20. Galerijas apmeklējums ir bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja